Declinul cognitiv: stilul de viață influențează funcționarea creierului

Creier
Un studiu al declinului cognitiv a constatat că stilul de viață poate influența în mare măsură capacitatea de funcționare a creierului, la persoane în vârstă.

Rezultatele unui nou studiu sugerează că modificările stilului de viață pot contribui la îmbunătățirea funcției creierului la adulții în vârstă care se confruntă cu un declin cognitiv care precede demența.
În studiul publicat în Journal of the American Geriatrics Society, 119 persoane cu vârsta peste 65 de ani care se confruntau cu un declin cognitiv au fost împărțite într-un grup de intervenție și unul de control, timp de 8 săptămâni. Grupul de control a primit informații online legate de demență și de factorii de risc ai stilului de viață, dietă mediteraneană, activitate fizică și implicarea cognitivă.

Participanții au fost instruiți să implementeze aceste informații în propriile lor stiluri de viață. Grupul de intervenție a primit aceleași informații online, plus componente active pentru a ajuta la punerea în aplicare a acestor informații în stilul lor de viață: sesiuni la dietetician, o sesiune la fiziolog, exerciții și antrenament al creierului.

Stilul de viață, efect asupra funcționării creierului

Peste 6 luni de urmărire, anchetatorii au observat că participanții la grupul de intervenție au reușit să-și îmbunătățească stilul de viață și au avut scoruri cognitive mai mari decât cei din grupul de control. Rezultatele sugerează că modificările bazate pe stilul de viață pot modifica cursul declinului cognitiv.

„Știm de ceva timp că modificările stilului de viață precum acestea pot reduce riscul de demență în populația generală. Ceea ce adaugă acest studiu este că, cu o intervenție corectă, persoanele care se confruntă cu un declin cognitiv pot păstra o neuroplasticitate suficientă pentru ca creierul lor să „revină” din declin ”, a declarat autorul principal Mitchell McMaster, doctorand la Australian National University.

Bursa de doctorat a domnului McMaster a fost susținută de Dementia Australia Research Foundation și Australian National University, iar studiul a fost susținut și de Neuroscience Research Australia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel