De ce să nu te speli pe față cu apă. Marea greșeală pe care o faci când te demachiezi

de ce sa nu te speli pe fata cu apa - FOTO: Freepik@timeimage
De ce să nu te speli cu apă pe față. Ce greșeli facem atunci când ne demachiem.

De ce să nu te speli cu apă pe față. Cum trebuie, de fapt, să îți îndepărtezi machiajul. Mirela Vescan și Thea Haimovitz au explicat în cadrul emisiunii Mi-Th influencer de la DC News și Spectacola, Thea Haimovitz cum trebuie să ne îngrijim fața.

Apa micelară, ce este

Apa micelară este un produs multifuncțional de îngrijire a pielii care a devenit un favorit printre guru de frumusețe și dermatologi deopotrivă.

Este făcută folosind apă purificată, agenți de hidratare precum glicerina și surfactanți blânzi, care sunt compuși utilizați pentru curățare. Moleculele acestor surfactanți blânzi se unesc pentru a forma miceli, un tip de structură chimică sferică care ajută la îndepărtarea murdăriei și a uleiului de pe piele.

Apa micelară nu este doar delicată, ci și foarte eficientă în îndepărtarea murdăriei, a machiajului și a uleiului pentru a ajuta la curățarea porilor, în timp ce tonifică pielea.

În plus, nu conține alcool și poate ajuta la promovarea hidratării pielii, reducând în același timp iritarea și inflamația, menținându-vă pielea moale, suplă și netedă. 

Vezi și: Cele 10 superalimente care ar trebui consumate zilnic. Care sunt beneficiile pe care le puteți obține de la acestea

Numai că pe termen lung, folosirea apei micelare nu este cea mai optimă soluție pentru ten, potrivit Healthline.

”Dacă nu ai timp, chef, nu cunoști și nu ai bani, nu ai răbdare etc, o apă micelară serioasă, bifazică, te ajută să-ți cureți tenul. Ai nevoie de o dischetă și poți demachia foarte bine zonele machiate.

Nu este ceea ce recomand la modul general, este doar o variantă pentru cei care nu au timp și chef de mai mult. Nu poți trăi dintr-o soluție de genul acesta ca demachiere. Dar măcar o soluție de acest fel este bine să pui pe față”, a zis Thea Haimovitz la DC News și Spectacola.

De ce să nu te speli pe față cu apă

Thea Haimovitz a explicat de ce nu trebuie să ne spălăm pe față cu apă de la robinet și ce a trebui să folosim în schimb.

”Apa de la robinet nu mai este ce a fost. Spălatul cu apă trebuie lăsat doar pentru atunci când faci duș, adică nu pui apă de la robinet pe față. Ce ar trebui să faci? Poți să te speli cu apă minerală sau cu apă beauty Kangen”, a mai zis Thea Haimovitz.

”Sau putem alege un lapte demachiant. Îl punem în palmă și amestecăm ca și când am avea săpun. Apoi masezi toată fața ca și cum ai avea săpun. Ștergi cu șervețel apoi. Faci asta o dată, de două ori. Apoi poți folosi o apă micelară, apoi o loțiune tonică. Abia apoi putem vorbi de continuarea ritualului de îngrijire. Tenul trebuie curățat și demachiat foarte bine”, a adăugat Mirela Vescan.

Vezi și: Zona zoster, complicație a varicelei. 90% din populație are virusul. Marinescu: Este o reactivare în anumite condiții a VVZ

Beneficiile apei minerale asupra tenului

Oricât de ciudat ar suna, tehnica de curățare a feței cu apă minerală, originară din Japonia și popularizată în Coreea, pretinde că face minuni pentru piele, nu numai că o purifică după curățare, dar îi și întărește aspectul general.

Unele centre spa din Coreea (și din Europa și, inițial, din Japonia) au folosit apa minerală carbogazoasă pentru a trata pielea - uneori este vorba de înmuierea feței în această apă, sau esteticianul poate recomanda înmuierea unor tampoane de bumbac cu apă minerală carbogazoasă și tamponarea lor pe piele (fără a trage sau freca) după curățare.

Vezi și: Sindromul psoas, afecțiunea care îl ține pe Rafael Nadal departe de tenis. Care este cauza și cum se manifestă

Apa minerală este populară în Coreea ca bază și tratament simplu în multe feluri. Motivul pentru care unii esteticieni iubesc acest tratament, în afară de simplitatea și atemporalitatea sa, este că apa minerală poate ajuta la menținerea celulelor dintre fibrele de colagen puternice, ajutând la fermitatea și la suplețea generală a pielii.

Apa minerală este, de asemenea, cunoscută pentru că ajută la spălarea mecanică a porilor fără prea multă duritate. Deoarece se știe că acest tratament este compatibil cu toate tipurile de piele, esteticienii pot apela la acest tratament fără a fi prea îngrijorați de iritații sau de faptul că este prea dur pentru piele, potrivit Coverteur.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel