De ce să îți aplici coajă de banană pe față. Efectul genial pe care îl are asupra tenului

de ce sa iti aplici coaja de banana pe fata - FOTO: Freepik@lookstudio
De ce să îți aplici coajă de banană pe față. Rezultatele te vor uimi.

De ce să îți aplici coajă de banană pe față. Este cel mai neglijat rest alimentar din casa ta și este adesea considerat lipsit de valoare. Cu ajutorul cojii de banane, vă puteți îmbunătăți aspectul tenului. 

În afară de toate vitaminele și mineralele, bananele conțin și substanțe care sunt bune pentru pielea ta. Coaja de banană conține ceva numit luteină, un antioxidant.

Coaja de banană, cum funcționează

Coaja de banană este bogată în luteină, o vitamină antioxidantă și carotenoidă legată de Vitamina A. Luteina ajută la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de soare. Coaja de banană este bogată în acizi grași esterificați, care sunt greu de găsit altfel și constituie ca unul dintre ingredientele de bază în multe loțiuni de brevet.

Cu ajutorul cojii de banane, puteți obține un ten fără riduri și acnee. Coaja de banană conține vitaminele A, B, C, E, potasiu, zinc, fier și mangan care pot reduce chiar și vechile urme de acnee. Hidratează pielea din interior spre exterior și îi conferă un aspect mai moale. Dacă și tu îți dorești o piele naturală clară și cu aspect mai tânăr, așa o poți obține.

Vezi și: Infecția cu stafilococ, simptome și tratament. Poate pune viața în pericol. Afectează tot organismul. Inclusiv mâncarea poate fi contaminată

Coaja de banană, cum să o folosești

Încorporarea cojii de banane în regimul zilnic de înfrumusețare este foarte ușoară. Trebuie doar să urmați pașii dați pentru o piele cu aspect frumos:

- În primul rând, pregătiți-vă pielea. Utilizați un demachiant ușor pentru a scăpa de ulei și murdăria de pe piele. Nu trebuie să folosiți un exfoliant dur, mai ales dacă vă confruntați cu acneea.

- Luați o banană coaptă și tăiați coaja în bucăți și frecați partea interioară direct pe piele timp de 10 până la 15 minute într-o mișcare circulară.

- Verificați dacă coaja devine neagră din interior. Dacă se întâmplă lucrul acesta, va trebui să înlocuiți coaja de banană. 

- Nu vă spălați fața instantaneu. Lăsați pielea să absoarbă toată umiditatea timp de cel puțin 4-5 ore. (Puteți face acest lucru înainte de a merge la culcare, astfel încât să rămână pe față peste noapte)

- Apoi clătiți cu apă rece.

Puteți utiliza coaja de banană zi cu zi pentru rezultate mai bune, arată Bollywood Shaadis

Vezi și: Medicamente pentru gripă, risc de accident vascular sau atac de cord. Ce este pseudoefedrina, substanța care afectează vasele de sânge din creier

Coaja de banană, alte beneficii

Coaja de banană este bogată în diverse minerale și vitamine, ceea ce o face un ingredient perfect pentru rezolvarea altor probleme legate de piele, de asemenea.

Iată câteva alte beneficii pe care le puteți culege din coaja de banană:

- Poate fi folosită pentru a scăpa de negi. Aplicați coaja de banană peste negi și lăsați-o să acționeze pe timpul nopții. Cu o utilizare constantă, negii vor dispărea.

Vezi și: Elimină mirosul picioarelor cu oțet și zeamă de lămâie. Remediile bunicii îți vin în ajutor

- Datorita continutului ridicat de zahar, te poate ajuta cu hemoroizii.

- Deoarece este bogată în umiditate naturală, se poate trata eczemele și psoriazisul, de asemenea.

- Puteți utiliza coaja de banane pentru a corecta călcâile crăpate, de asemenea.

Coaja de banană este bogată în potasiu și este de natură antiinflamatorie. Acesta poate fi utilizată pentru a trata pielea iritată de soare.

Ce spun dermatologii despre coaja de banană

"Bananele sunt foarte bogate în antioxidanți. Antioxidanții sunt substanțe care apar în mod natural și care sunt foarte bune pentru organism, inclusiv pentru piele, și sunt un adaos excelent la regimul de îngrijire a pielii”, susține dr. Taylor Bullock, medic rezident în dermatologie, potrivit Cleveland Clinic.

Vezi și: Ce este șocul termic, afecțiunea care l-a răpus pe Bogdan Socol. Cum se manifestă și la ce trebuie să fim foarte atenți

Un studiu din 2011 a constatat că, în special cojile de banane au un nivel ridicat de antioxidanți, iar cojile bananelor necoapte au mai mulți antioxidanți decât cele ale bananelor coapte și prea coapte.  

O mulțime de lucruri pot provoca daune pielii dumneavoastră, inclusiv un fenomen numit stres oxidativ. Acesta se întâmplă atunci când molecule instabile cunoscute sub numele de radicali liberi se leagă de celulele dumneavoastră, ceea ce le poate schimba ADN-ul sau altera membranele celulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel