De ce nu ar trebui să tai niciodată căpșunile înainte de a le spăla

Datorită proprietăților și beneficiilor lor, căpșunile sunt unele dintre cele mai versatile fructe atunci când vine vorba de consum și gătit, deoarece pot fi desert, gustare, sub formă de smoothie sau chiar ca garnitură sau salată.

Cu toate acestea, nu toată lumea pregătește la fel acest fruct înainte de a-l mânca sau de a-l încorpora într-o rețetă. Bucătarul spaniol Karlos Arguiñano a dezvăluit în programul său Open Kitchen un fapt important despre căpșuni.

Trebuie tăiate frunzele căpșunilor înainte de a le spăla sau după? Arguiñano are un răspuns ferm: „Nu tăiați niciodată codița înainte de a spăla aceste fructe, deoarece apa intră în căpșuni”.

La fel, bucătarul a insistat asupra importanței spălării căpșunilor, deoarece sunt pline de pesticide. 

Acest fruct este o sursă importantă de vitamine, printre care se remarcă vitamina C, deși conține și acid folic, vitamina E și beta-caroten.

Proprietățile sale antioxidante ajută la blocarea efectelor radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânire, precum și de boli cardiovasculare. Fiind bogate în fibre, căpșunile îmbunătățesc și tranzitul intestinal și, datorită prezenței naturale a xilitolului, consumul de căpșuni favorizează sănătatea bucală.

VEZI De ce să pui căpșunile în apă cu sare: efectul la care nu te-ai fi așteptat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel