De ce e bine să începi FIECARE dimineață cu un pahar de apă caldă și o banană

Un pahar de apă caldă și o banană sunt perfecte la micul dejun din mai multe motive. Foto: Pixabay
Iată ce beneficii aduce un mic dejun care constă dintr-o banană și un pahar cu apă caldă: 

Unii nu pot începe ziua fără micul dejun, iar alții nu pot mânca nimic în prima parte a zilei. Probabil că nu este nevoie să vă explicăm că este imperativ să mâncați la începutul zilei. Micul dejun, numit de unii „masa principală a zilei”, este vital. Toată noaptea corpul funcționează fără mâncare în stomac. Ulterior, însă, pentru a funcționa și a lucra mai bine în timpul zilei, este esențial să îl alimentăm.

Dar iată de ce încercați în fiecare zi cu un pahar de apă caldă și o banană

Favorizează digestia

Dacă îți începi fiecare zi cu un pahar de apă caldă și o banană, pierderea în greutate este ceva mai simplu de realizat. Acest lucru se bazează pe faptul că bananele ajută la asimilarea nutrienților și la accelerarea digestiei. Consumul unei banane în amestec cu un pahar de apă caldă ajută la procesarea fibrelor din banană. Iar un pahar cu apă caldă este mai bun decât unul cu apă rece în acest sens.

Ajută la slăbit

Dacă după acest mic dejun sățios veți lua mese dintr-un regim alimentar sănătos tot restul zilei, faceți exerciții în mod adecvat, vă hidratați corect și consumați doar o cantitate moderată de alcool, veți vedea că vă e ușor să slăbiți. 

Consumul unei banane spre începutul zilei are avantajul extraordinar că dă o lungă senzație de sațietate și accelerează digestie, acum spuneam. Mai mult, banana împiedică în mare parte asimilarea amidonului. Alimente bogate în amidon pot creste indicele glicemic chiar mai mult decât unele zaharuri, fiind transformate cu rapiditate în zahar după consum, în organism. Or, într-o dietă bazată pe un aport scăzut de carbohidrați, țelul principal este evitarea alimentelor care cresc nivelul glucozei în sânge, așa cum sunt alimentele bogate în amidon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel