La vârsta a doua, prevenția...
Dacă sforăiți de obicei, probabil că va trebui să îndurați gemetele constante ale partenerului, în timp ce ei trebuie să îndure sforăitul vostru de noapte. Ambii aveți de pierdut. Dacă dormiți pe partea stângă a corpului, însă, sforăitul se ameliorează. Când dormiți pe spate și sunteți într-un somn profund, maxilarul se relaxează și exacerbează sforăitul.
Nu e sănătos să mâncați înainte de a merge la culcare. Dar dacă, din cauza stilului de viață modern aveți o cină târzie sau pur și simplu vă delectați cu ceva bun înainte de culcare, este posibil să suferiți de reflux acid în timpul nopții. Ei bine, cercetătorii spun că dormitul pe stânga poate atenua simptomele de reflux acid, pentru că acidul din stomac rămâne acolo, nu migrează spre esogaf sau mai jos de stomac din cauza poziției corpului.
Există și beneficii pentru inimă atunci când dormiți pe stânga, deoarece ajută la promovarea circulației sângelui prin corp. Deci, dacă suferiți de orice afecțiune a inimii, asta este o modalitate ușoară de a vă ajuta inima să-și facă treaba în timp ce dormiți.
Dacă sunteți gravidă și vă este greu să dormiți confortabil, s-ar putea să fiți surprinsă să aflați că există un motiv fizic pentru asta. Dormitul pe partea dreaptă face ca uterul să-și exercite presiunea asupra ficatului deoarece este situat pe partea dreaptă. Deci, când dormiți pe stânga, nu veți simți acest disconfort!
Un alt beneficiu surprinzător pentru sănătate este că ganglionii limfatici funcționează mai bine atunci când dormiți pe stânga. Dormitul în această poziție ajută corpul să filtreze cu ușurință lichidele prin sistemul dvs., dar când dormiți în dreapta, ganglionii limfatici funcționează mai lent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...