De ce apare infidelitatea în cuplu. Ce se află în spatele relațiilor paralele. Radu Leca: Totul se schimbă. E tulburător

de ce inselam - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
De ce apare infidelitatea în cuplu. Ce se află în spatele relațiilor în paralel. 

Într-o lume în care relațiile sunt mai complexe și mai dinamice ca niciodată, conceptul de relații paralele a devenit un subiect de discuție tot mai frecvent în rândul psihologilor și al experților în relații. Ce sunt, de fapt, relațiile paralele și ce impact au acestea asupra psihicului uman și asupra dinamicii interpersonale?

Psihologia relațiilor paralele

Relațiile paralele implică menținerea simultană a două sau mai multe relații romantice sau sexuale, cu sau fără cunoștința și consimțământul tuturor părților implicate. Aceste relații pot varia de la aventuri ocazionale până la legături emoționale profunde cu mai multe persoane.

Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate la emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL și DC News, ce se întâmplă când decidem să avem o relație paralelă.

"Din secunda în care alegi să te căsătorești, ai senzația, o perioadă lungă de timp că totalitatea lucrurilor pe care le faci în cuplu te reprezintă. Că omul de lângă tine reprezintă ceea ce trebuie, să este cel mai bun, cel mai frumos, cel mai erotic, cel mai deștept om de pe pământ. După o perioadă lungă de timp, creierul se obișnuiește atât de tare cu acel om încât îl vizualizează drept frate, soră, membru al familiei, nu partener. 

Atunci, creierul se duce către o zonă denumită zonă de forare, de testare a solului. Solul reprezintă marile mase de oameni din jurul nostru. Când te hotărâști să devii activ, încep să se activeze oamenii care să își dorească să facă sex cu tine. Este ca o activare simultană atât a lor, cât și a ta. Până în momentul în care tu să nu îți dorești să evoluezi pe această direcție, nu ai avut nicio problemă. Nu se uita nimeni la tine, nu primeai niciun apropo, nu existai.

Când te-ai hotărât să reîncepi căutarea și cei din jurul tău au început să se activeze. Brusc primești complimente. Privirea este cea care face diferența între partenerii posibil sexuali de o zi și cei de lungă durată. Tu cauți o relație și atunci totul în jurul tău se schimbă. Oamenii încep să vină lângă tine într-un număr foarte mare, atrași feromonal de tine",  a explicat psihologul Radu Leca, în exclusivitate la DC MEDICAL și DC News.

De ce înșelăm - FOTO: Freepik

Ce se întâmplă în cazul femeilor care au relații paralele

"Cele mai mai probleme le au femeile care au copii fiindcă se îndrăgostesc. Ceva în universul ei, o face să fie atrasă de un om care o lovește, o scuipă, o înjură, o umilește. Totul de la un singur bărbat, iar ea spune "mă simt femeie". Atracția este una foarte mare, uriașă. Și începe relația. 

Din cauza acestei relații ajunge la psiholog care îi spune că are o problemă. Apoi începe o a treia relație, cu un om liniștit, calm, potolit. Într-un puseu de extaz îi spune: "dacă nu mă umilești, nu simt nimic. Dacă nu mă lovești în pat, nu simt nimic". Omul încearcă să facă, dar normal fiind nu reușește. 

Ea încheie relația cu al treilea. Rămâne cu 1 și 2, 1 fiind soțul, o dată la două săptămâni, e ca și cum nu ar fi. Numărul 2 e prezent permanent, sexul e tulburător. La un moment dat, el pune punct relației. În momentul acela, ea înnebunește. Episod depresiv, internare. Ce s-a întâmplat e evident. Susține că a rămas fără dragostea vieții ei. Soțul nu știe de ce ea a intrat în depresie. 

În a doua relație, ea s-a dus să caute. Când vă simțiți puternici și aveți impresia că puteți duce o relație, gândiți-vă de 1000 de ori înainte. Veți intra într-o relație care va genera un câmp de așteptări atât de mare, încât omul de acasă care va fi unul obișnuit, că de aia l-ați ales, va fi devastat de ceea ce va descoperi",  mai spus Radu Leca.

Ce se întâmplă în cazul bărbaților care înșală

"Există și un revers al medaliei. El, cu șase relații în paralel. Aceste relații au apărut după vârsta de 40 de ani. Psihologia relațiilor în paralel spune "gândește-te bine ce îți dorești". Relațiile în paralel de pot distruge sexual, organic, cognitiv, emoțional. Am văzut și cu 9 relații paralele. Acești oameni sunt bolnavi",  a mai spus psihologul Radu Leca, în exclusivitate la emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL și DC News.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel