De ce apar cariile dentare, deși ne spălăm corect pe dinți. Dr. Anca Vereanu: Alimente la care avem INTERZIS

EXCLUSIV
Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, Doctor în științe medicale și specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie orală, a explicat, marți, 1 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, de ce facem carii dentare, deși avem o igienă orală riguroasă.

"Foarte mulți pacienți vin în cabinetul stomatologic și spun că nu știu de ce au dinții proști, pentru că ei se spală foarte bine pe dinți de-o viață. Cred că componenta asta genetică, bagajul pe care îl moștenim de la părinți este absolut foarte important, pentru că sunt pacienți care chiar au o igienă riguroasă, dar care fac foarte repede carii. Pe de altă parte, am văzut pacienți care au o igienă orală lamentabilă, dar care nu au atâtea carii.

Cred că fiecare are un material propriu mai bun sau mai prost, dar ce putem noi să facem:

- o igienă foarte bună. Să nu cumva să ne culcăm fără să ne spălăm pe dinți! Dacă se întâmplă asta, să fie foarte rar, doar suntem oameni.

- genul de alimente consumate în ultimele patru ore înainte să te culci. Este foarte important să ai o alimentație sănătoasă la cină. Nu avem voie să mâncăm dulciuri, alimente lipicioase, patiserie, pentru că, spre exemplu, dulciurile sunt niște alimente care se lipesc de dinți și se curăță foarte greu cu periuța. Foarte mulți oameni se spală pe dinți, dar o fac superficial, de aceea nu reușesc să elimine acel dulce care a rămas între dinți, pe dinte, după niște coroane, sub o plombă care nu e așa de bine adaptată. De asemenea, produsele de patiserie care sunt pufoase se descompun și rămân așa ca un clei pe dinte, care, bineînțeles, peste noapte se transformă în aciditate și strică dinții.", a precizat dr. Anca Vereanu, la DICȚIONAR MEDICAL. 

Mai multe informații despre cariile dentare, în videoul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel