Curmale sau stafide: care sunt mai sănătoase

Curmale sau stafide
Iată o serie de beneficii ale curmalelor și stafidelor. Totuși, unele sunt mai bune decât altele. Iată care:

Fructele uscate, în general, sunt sănătoase pentru organismul nostru. Sunt bogate în nutrienți, sunt o opțiune grozavă de gustare, sunt prietenoase cu inima și sunt sățioase. Dar apoi există un anumit set de fructe uscate, care nu numai că ne ajută cu pierderea în greutate, dar ne ajută și să ne îmbunătățim starea generală de sănătate. Și două astfel de fructe uscate sunt stafidele și curmalele. Ambele fructe uscate sunt cunoscute pentru nutrienții lor esențiali.

Curmalele au o textură cremoasă și sunt excelente în prăjituri sau fursecuri. Fiind bogate în fier, sunt bune pentru menstruație, hormoni și hemoglobină. Pe de altă parte, stafidele sunt făcute prin uscarea strugurilor la soare. Sunt o alternativă sănătoasă la gustările nesănătoase și pot fi folosite pentru a îmbunătăți aroma rețetei sau ca topping în alimente. Ambele sunt bune pentru sănătate, dar au unele diferențe.

Valori nutriționale ale curmalelor

Pe lângă faptul că sunt un îndulcitor natural, curmalele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine ​​și potasiu. 100 de grame de curmale oferă – 8 grame de fibre alimentare, 75 de grame de carbohidrați și 656 de miligrame de potasiu. În afară de aceasta, este, de asemenea, o sursă bună de fier, niacină, riboflavină, calciu, magneziu, tiamină, vitamina A, seleniu, folat și vitamina K.

Valorile nutriționale ale stafidelor

Atât stafidele negre, cât și cele maro sunt bogate în vitamina C, vitamina K, vitamina E, fier, vitamina B6, acid folic, tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, fibre alimentare, mangan și cupru. De asemenea, conțin compuși fenolici - acid galic, acid chinic, epicatechină și catechina.

Beneficiile pentru sănătate ale curmalelor

Previne anemia

Curmalele sunt bogate în fier, care ajută la anemie. Fierul este una dintre componentele principale ale hemoglobinei, care ajută sângele să transporte oxigenul în organism. Dacă aveți deficiență de fier, organismul nu poate produce suficientă hemoglobină și dezvoltați anemie.

Previne alergiile

Curmalele au sulf organic, un compus care este bioactiv și natural în organism. Ajută la reducerea alergiilor și reacțiilor sezoniere. Deci, dacă sunteți o persoană predispusă la alergii, atunci ar trebui să vă gândiți să adăugați curmale în dieta dvs.

Oasele sănătoase

Curmalele sunt o sursă bună de magneziu, cupru, mangan și seleniu, care sunt esențiale pentru a menține oasele puternice și sănătoase, precum și pentru a preveni afecțiunile legate de oase, în special osteoporoza.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: 4 semne timpurii ale anxietății. NU ar trebui să le ignori niciodată

Beneficiile pentru sănătate ale stafidelor

Minerale pentru o sănătate mai bună

Stafidele au minerale esențiale care beneficiază de sănătatea nervilor, a oaselor și a scheletului. De asemenea, acest mineral ajută la reducerea producției de radicali liberi.

Ajută la pierderea în greutate

Stafidele sunt pline cu zaharuri naturale, care sunt grozave pentru a reduce pofta de dulce. Conțin fibre alimentare care îmbunătățesc nivelul de sațietate, ducând în cele din urmă la pierderea în greutate.

Mențin dinții sănătoși

Stafidele au substanțe fitochimice puternice care pot suprima creșterea bacteriilor orale, prin urmare, îmbunătățind sănătatea orală.

Atât stafidele, cât și curmalele au o mulțime de beneficii nutriționale și pentru sănătate și ar trebui incluse în dieta obișnuită. Cu toate acestea, stafidele sunt mai bune datorită conținutului lor mai mare de fier, vitamina C, vitamina B2, cupru și potasiu.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel