Cum te pot îmbolnăvi curele de DETOX. Tănără: Sucul verde NU face minuni. Am slăbit 22 de KG, apoi au urmat problemele

Cum te pot imbolnavi curele de detox Foto: Pexels @Toni Cuenca
Cum te pot îmbolnăvi curele de detoxifiere. O tânără și-a spus povestea după ce a ținut o astfel de cură.

Curele de detoxifiere au devenit un trend în ultimii ani, atât în România, cât și în străinătate.

Cu toate că par a fi o soluție salvotoare pentru kilogramele în plus sau pentru eliminarea grăsimilor și toxinelor, potrivit medicilor, curele de detoxifiere pot fi extrem de periculoase pentru sănătate. Consumul exclusiv de sucuri de fructe sau ceaiuri este un șoc pentru organism și poate aduce boli grave.

Oana este una dintre persoanele care a încercat de nenumărate ori să slăbească, dar dietele nu au dat rezultate, motiv pentru care a căzut în plasa curelor de detoxifiere și chiar dacă a slăbit 20 de kilograme, s-a ales cu o mulțime de probleme de sănătate.

Dieta Oshawa, beneficii. Ce trebuie să mănânci ca să previi bolile de inima

"Aveam în minte să mă apuc de o cură, regim ceva, care să mă ajute să pierd kilogramele în plus. Bombardată fiind pe internet cu tot felul, despre minuni pe care le face sucul verde detoxifiant pentru slăbit, am început să folosesc acest suc verde detoxifiant cam zece zile, apoi făceam pauză.

Am pierdut vreo 20-22 de kilograme, eram super happy, nu-mi venea să cred că e real.

După care, am revenit la stilul meu de viață si am observat că am început să mă îngraș extrem de rapid.

Am ajuns să cântăresc mai mult decât greutatea inițială. Am realizat că am rămas și cu o sensibilitate la stomac, arsuri, usturimi, nu mai eram eu, nu mă mai simțeam bine cu mine", susține ea, potrivit Digi24.

Ce boli poți dezvolta după curele de detox

 

"Dacă folosim aceste cure de detox, în corpul nostru pot apărea niște substanțe chimice numite corp ketonic, ce duc la starea de ketoza. Acestea pot da stări de oboseală, dureri de cap, iritabilitate, iar folosite pe termen lung ele pot avea reacții pe sistemul imunitar.

Dieta NORDICĂ, benefică pentru diabet și COLESTEROL. Ce se poate consuma

Unde nu funționează pancreasul, pot face hipoglicemie, adică scăderea glucozei din sânge, poate duce până la deces în anumite situații. Pot apărea anumite blochaje la nivelul rinichilor. Prin procedurile acelea de curățare ale intestinului putem provoca dezechilibre la nivelul mineralelor, vitaminelor de care avem nevoie", spune Irina Gaiu, medic rezident nutriție și boli metabolice.

Medicii spun că nu avem nevoie de aceste cure de detox, pentru că este suficient să adoptăm un stil de viață echilibrat, cu alimente de bună calitate și sport, și organismul se va ocupa singur de eliminarea toxinelor.

"Noi avem organe abilitate să facă acest lucru. Nu putem începe brusc o cură ca un post negru cu sucuri pentru că este un organism nepregătit. Curele de detoxifiere nu sunt pentru slăbit. Și dispare mâncarea pentru o anumită perioadă de timp, apare și o deshidratare și se pierd kilograme foarte rapid și este normal ca după reluarea alimentației ele să revină", a completat Ruxandra Pleșa, medic diabetolog.

Specialiștii recomandă să cerem sfatul medicului de fiecare dată când vrem să urmăm un regim alimentar, chiar dacă este bazat pe alimente considerate sănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel