Cum să trăiești mai mult: dieta care îmbunătățește tensiunea arterială și calitatea vieții

Dieta Keto 2.0    Sursa foto: pinkvilla.com
Un nou studiu a descoperit un grup de modificări dietetice care pot îmbunătăți mulți dintre markerii metabolici asociați cu bolile de inimă și obezitatea.

Cercetătorii au analizat beneficiile pentru sănătate ale unei diete vegane cu conținut scăzut de grăsimi pe o perioadă de 12 săptămâni. Oamenii care au urmat dieta îndeaproape au observat îmbunătățiri ale calității vieții, tensiunii arteriale și nivelurilor de glucoză. Participanții au văzut aceste îmbunătățiri, chiar dacă erau lucrători din domeniul sănătății în pandemie, unde mulți oameni văd o înrăutățire a sănătății mintale și rate crescute de boli metabolice.

Studiul a fost publicat în American Journal of Lifestyle Medicine.

Planul original al cercetătorilor a implicat grupuri de control și experimentale de dimensiuni egale, care fie au consumat dieta vegană cu conținut scăzut de grăsimi, fie nu au făcut modificări.

Nu toți au finalizat studiul

Începutul studiului a fost întrerupt de situațiile cauzate de COVID-19, așa că, în schimb, toți participanții au fost plasați pe dieta vegană și comparațiile au fost făcute cu măsurătorile luate înainte de orice dietă.

Din cei 12 participanți, doar nouă au finalizat întregul curs al studiului.

Persoanele care au luat parte la studiu erau supraponderali atunci când au început măsurătorile, cu măsurători ale IMC peste 25.

Pe durata studiului, ei au măsurat o scădere a greutății corporale cu 5,7 kg.

Atât nivelul colesterolului total, cât și cel LDL (rău) au scăzut cu 30,7 mg/dL.

Participanții au raportat o creștere generală a calității vieții, deși valoarea nu este specificată. Autorul principal Hana Kahleova, medic, a declarat: „Angajații spitalului continuă să fie supuși riscului de a se îmbolnăvi și de deces din cauza COVID-19 în fiecare zi, dar cercetările noastre arată că o dietă pe bază de plante poate ajuta lucrătorii din spitale să scadă hipertensiunea arterială și nivelurile crescute de colesterol - care sunt legate de boli mai severe și decese din cauza COVID-19 - și poate ajuta să se asigure că rămân sănătoși pentru a servi mai bine pacienții.

Dieta, corelată cu risc mai mic de COVID sever

Studiile anterioare au identificat dietele pe bază de plante și pește la lucrătorii din domeniul sănătății corelate cu risc mai mic de a contracta Covid moderat până la sever.

Excesul de greutate este un factor de risc pentru un număr mare de boli metabolice, dintre care multe au fost examinate în acest studiu.

Persoanele supraponderale au un risc mai mare de a dezvolta diabet, hipertensiune arterială, boli de inimă și niveluri anormale de colesterol.

Mulți dintre acești factori au interacțiuni cu stresul, care îi fac mai expuși pe lucrătorii din domeniul sănătății în timpul pandemiei de COVID-19.

Aceasta înseamnă că este posibil ca efectele pozitive ale dietei vegane să fie subestimate de acest studiu.

Îmbunătățirea nutriției lor le oferă, de asemenea, mai multe instrumente pentru recunoașterea problemelor nutriționale la pacienții pe care îi tratează.

Există dovezi că anumite tendințe alimentare și comportamentale se corelează cu anumite ocupații.

De asemenea, este mult mai ușor să efectuați monitorizarea pe termen lung atunci când locul de muncă este aproape de locul în care sunt examinați pentru studiu.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel