Cum să-ți faci odorizant natural pentru casă: e mult mai ieftin și miroase natural

Odorizant de cameră, făcut acasă  FOTO: Pixabay
Soluții pentru ca în casa ta să miroase mereu plăcut. Sunt mult mai ieftine decât un odorizant de cumpărat de la magazin.

Pregătirea mâncării, periajul câinelui, ștergerea unei băuturi vărsate, toate sunt lucruri care pot face ca în casă să se împrăștie u miros nedorit.

Miros de mucegai

Când intri în propria casă și te izbește mirosul de mucegai nu e un sentiment prea plăcut. Din păcate, igrasia are acest efect, de a emana un miros puternic de mucegai.

Desigur, ai putea cumpăra un odorizant de aer din magazin, dar inhalarea acestor vapori nu este atât de sănătoasă. Din fericire, există o altă cale!

Lămâie și rozmarin

Se întâmplă să ai lămâie și rozmarin prin casă? Poate și puțină vanilie? Bun! Pentru că exact de asta aveți nevoie pentru a vă crea odorizantul de aer. Lucrul frumos la acest lucru este că nu este scump și că poți fi sigur că odorizantul tău de casă miroase de fapt frumos.

Singurele lucruri de care aveți nevoie sunt o oală, apă, lămâie, rozmarin și extract de vanilie.

Acesta este modul în care îl pregătiți:

Umpleți o oală cu apă și aduceți-o la fierbere.

Feliați lămâia și adăugați-o în apă împreună cu crenguțele de rozmarin și 1 lingură de extract de vanilie.

Lăsați-l la foc mic în timpul zilei și adăugați apă dacă este necesar.

În acest fel, casa ta va mirosi proaspăt toată ziua.

Folosiți un arzător

În recomandarea de mai sus, se lasă oala pe aragaz toată ziua, dar puteți pune și apa parfumată într-un arzător cu ulei sau parfum.

Când faceți acest lucru, lăsați oala cu ingredientele pe aragaz pentru o vreme, astfel încât parfumurile să aibă timp să se difuzeze în apă.

Apoi, culegeți bucățile de rozmarin și lămâie din apă și turnați o parte din apă într-un arzător.

Arzătorul va difuza parfumul în mod natural, deoarece o lumânare încălzește lichidul, astfel încât nu va trebui să lăsați o oală pentru a fierbe pe aragaz toată ziua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel