Cum procedezi dacă ți-ai pierdut CARDUL DE SĂNĂTATE sau ți-ai schimbat numele
30 Martie, 21:46

Card de sănătate
Ce faci dacă ți-ai pierdut cadrul de sănătate, ți-a fost furat sau ți-ai schimbat numele? Iată cum poți obține un nou card: 

Conform CNAS, cardul de sănătate duplicat se eliberează în baza următoarelor documente:

- Cerere tip (disponibilă la sediul casei de asigurări de sănătate sau pe pagina de internet a acesteia);

- Copie a actului de identitate;

- Dovada plății contravalorii cardului duplicat (15,26 lei), care poate fi achitată la casieria casei de asigurări de sănătate în evidența căreia vă aflați sau în contul indicat pe site-ul CAS local.

G Ad:

Cererea va fi completată și semnată de titular sau, după caz, de reprezentantul/ împuternicitul legal al acestuia, la cerere fiind atașată copia actului de identitate al titularului (sau, după caz, și a împuternicitului). Documentele necesare pentru eliberarea cardului duplicat pot fi transmise și prin poștă electronică către casa de asigurări de sănătate. 

(Ordinul președintelui CNAS nr. 98/2015 pentru aprobarea procedurii de eliberare, a modalității de suportare a cheltuielilor aferente producerii și distribuției cardului duplicat către asigurat, precum și a modalității de acordare a serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale până la eliberarea sau în cazul refuzului cardului național de asigurări sociale de sănătate - art.4 alin. (2) pentru pierdere/furt și art. 4 alin. (3) în cazul modificării datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului național emis inițial, cu returnarea acestuia)

Accesați ACEST LINK pentru a afla răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate  de dumneavoastră Serviciului de Relații cu Asigurații.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri