Cum își dau seama bărbații că au cancer de prostată. Semnele care ar trebui să-i trimită la medic

Prostatită acută
Medicul urolog Cristian Iatagan a vorbit la emisiunea Dicționar Medical despre acele smene care ar trebui să-i trimită pe bărbați la un consult.

Simptomele date de cancerul de prostată sunt nespecifice, spune doctorul Cristian Iatagan, medic primar urolog cu supraspecializare în chirurgie robotică.

Invitat la emisiunea Dicționar Medical, acesta a precizat că aceste simptome nespecifice sunt comune multor suferințe minore, cele mai multe condiții benigne. ”Pot să apară diverse suferințe urinare la bărbați, niște urinări mai dese, cu dificultate, poate sânge în urină, poate episoade de incontinență, dar aceste simptome nu sunt specifice cancerului. Aceste simptome ar trebui să alarmeze bărbatul trecut de o anumită vârstă, haideți să spunem 50 de ani, și să-l îndrume la un consult de urologie”, afirmă specialistul.

Acesta recomandă domnilor trecuți de 50 de ani să meargă o dată pe an la un consult de rutină.

(...) Orice bărbat sărit de 45-50 de ani care simte ceva deosebit în modul în care urinează sau în partea urinară ar trebui să facă o vizită la medicul urolog ca să vadă ce condiții îi dă acest lucru. Printre ele, poate să fie și cancerul de prostată, dar nu există un semn care să fie dat doar de cancerul de prostată”, spune medicul urolog Cristian Iatagan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel