Cum gestionezi stăile febrile: trucul care te va ajuta să te simți mai bine

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să gestionezi mai bine stările febrile. Unele sunt chiar surprinzătoare.

Când sistemul natural de apărare al organismului identifică prezența oricărei entități străine în organism (agent patogen), eliberează substanțe biochimice numite pirogeni. Pirogenii curg către hipotalamusul prezent în creier, care acționează ca un termostat pentru corp. Când pirogenii se leagă de receptorii din hipotalamus, crește temperatura corpului. Când febra este vindecată și corpul revine la temperatura normală, căldura reținută este eliberată sub formă de transpirație.

Ăn general, febra este un motiv suficient de bun pentru a ne trimite la medic, arătând o infecție în organism, cu care în general nu e de joacă. Medicul va prescrie medicamente pentru infecție și pentru scăderea febrei, dar pe lângă asta, mai multe acțiuni pot ajuta la gestionarea febrei.

Iată cum puteți ajuta corpul să gestioneze stările febrile:

Mențineți-vă hidratat

Când scade febra, corpul eliberează toată căldura în plus sub formă de sudoare, așa cum am menționat mai devreme. Acest lucru poate duce la deshidratare sau pierderea de lichide în organism. Este important să vă asigurați că fluidele pe care le consumați vă sunt benefice. Așadar, este recomandat să beți sucuri, supe sau ceaiuri făcute în casă. Evitați orice din exterior pentru a preveni orice risc sau infecție.

Îmbrăcați-vă potrivit

Este firesc să porți haine mai groase atunci când ești cu febră, pentru a te încălzi. Cu toate acestea, hainele mai groase prezintă un risc mai mare de a fi purtătoare de bacterii și germeni. Mai mult, căldura corpului are nevoie de aer pentru a se disipa. Când aveți febră, îmbrăcați-vă în haine ușoare, din bumbac. Dacă vă e frig, cel mai bine este să vă înfășurați într-o pătură.

Compresă rece

Când suferiți de febră, scopul pe care trebuie să îl aveți în vedere este să vă aduceți temperatura corpului cât mai aproape de starea sa normală. Puneți comprese cu apă rece pe frunte. Acest lucru are un efect instantaneu. În caz de febră foarte mare, pacientul ar trebui să opteze pentru o comprese reci pe tot corpul, sau să facă o baie caldă. Acest lucru le va reduce temperatura corpului și, de asemenea, va oferi o ușurare instantanee.

Faceți baie

Este posibil să fi observat că băile sunt mai relaxante când sunteți bolnav sau când vă simțiți rău. Când avem febră, băile ajută la evaporare, care are și un efect de răcire. Chiar dacă optați doar pentru comprese pe corp, este important să acordați o atenție deosebită punctelor de pe corpul pacientului unde se generează căldură maximă, cum ar fi axile, gâtul, fruntea și inghinal.

Să mâncăm sau să nu mâncăm

Când o persoană suferă de febră, este posibil să se confrunte și cu pierderea poftei de mâncare. Și astfel, apare vechea întrebare, dacă e bine sau nu să mănânci când ai febră și nu ai poftă de mâncare. Ambele au avantaje și dezavantaje. De exemplu, consumul de alimente ar putea provoca un exces de stres fiziologic în organism, în timp ce lipsa consumului de alimente ar putea duce la mai multă slăbiciune și letargie. Prin urmare, cea mai bună soluție este să mănânci numai atunci când îți este foame, dar te menții hidratat pe tot parcursul. De exemplu, în loc să consumați un fruct întreg, este recomandabil să îl transformați mai degrabă într-un suc. Acest lucru nu numai că poate potoli puțin foamea, dar poate preveni și mai mult deshidratarea.

Leacuri din cămară

Multe lucruri care pot fi găsite în majoritatea cămărilor pot ajuta la scăderea temperaturii corpului. Mierea conține calități antimicrobiene, care ajută la combaterea infecțiilor din organism. Atunci când este asociat cu ghimbir, un alt ingredient antimicrobian magic, acest amestec poate ajuta la ameliorarea disconfortului și la lupta împotriva infecțiilor.

Supa de usturoi este, de asemenea, un remediu de casă foarte eficient pentru febră, datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Alte băuturi, cum ar fi apa îmbibată cu semințe de coriandru, ceaiul cu busuioc și chiar oțetul de mere cu apă, pot contribui la creșterea imunității și la combaterea febrei.

Relaxarea este cheia

După cum s-a menționat anterior, febra este de obicei un semn al sistemului imunitar care luptă împotriva unei entități străine. Într-un astfel de caz, este extrem de important să nu induci nicio altă formă de stres asupra corpului. Odihna este crucială. Când apare febra, sistemul imunitar trimite semnale chimice care induc somnul persoanei infectate. Somnul este esențial pentru a furniza energie sistemului imunitar pentru a combate agentul patogen. Cu cât dormi mai mult, cu atât te vei vindeca mai repede. Acesta este motivul pentru care medicul dumneavoastră vă poate prescrie și medicamente care induc somnul.

Frotiu de lemn de santal

Lemnul de santal este extrem de eficient în lupta împotriva febrei. Motivul din spate este natura sa de răcire, care poate ajuta la scăderea temperaturii corpului. Parfumul este, de asemenea, calmant, oferă ușurare și confort.

Măcinați o bucată de lemn de santal sau amestecați pudra cu apă și apoi aplicați-o pe frunte. O puteți lăsa până se usucă sau cât doriți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel