Cum alegi alimentele care se potrivesc perfect cu vinul tău

Vin / Foto Pexels
Iată cum să combini perfect diferit tipuri de vin, cu alimentele potrivite. 

Vinul trebuie asortat cu grijă cu felul potrivit de mâncare pentru a face perfectă experiența. Există doar anumite alimente care se potrivesc bine cu un anumit tip de vin. Asocierea perfectă a genului potrivit de vin cu anumite alimente este o artă. Există multe lucruri de care trebuie să ții cont atunci când asociezi mâncare și vin.

Astfel de lucruri includ ierburile și condimentele preparatului împreună cu multe altele.

Iată 4 asocieri perfecte de mâncare și vin pe care trebuie să le încerci.

Ciuperci și Pinot Noir

Ciupercile au un gust pământesc și astfel se potrivesc extrem de bine cu vinul pinot noir. Pinot Noir are un gust oarecum savuros și este ușor. Se potrivește, astfel, bine cu un preparat cu ciuperci savuroase și va fi acompaniamentul perfect.

Brânză de capră și Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc are un gust fructat și uscat. Este ușor și are un nivel ridicat de aciditate. Se potrivește bine cu alimente cu o aromă bogată, dar ușoare pentru stomac. Acest vin alb care se asortează bine cu preparatele cu brânză de capră și cu aperitive.

Creveți și Chardonnay

Chardonnay este un vin corpolent și senzual și se asortează bine cu mâncăruri și arome bogate și cremoase. Are aciditate și este perfect pentru a tăia bogăția mâncărurilor untoase și cremoase. Merge bine cu creveți și cu sosuri de smântână.

Mâncare asiatică și Riesling

Rieslingul are un gust lejer și este dulce. Are un nivel mare de aciditate și dulceață și, astfel, se asortează bine cu mâncăruri asiatice care au arome îndrăznețe și au gust picant. Acest vin echilibrează gustul picant și, astfel, se potrivește bine cu preparatele picante.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel