Cristian Bușoi: România ar putea primi 1 miliard de euro de la UE pentru combaterea coronavirus

Cristian Bușoi. Foto: DC News
EXCLUSIV
România ar putea primi 1 miliard de euro de la Uniunea Europeană pentru combaterea infecțiilor cu coronavirus. Declarația aparține europarlamentarului Cristian Bușoi, în cadrul emisiunii realizate de DC Media Group.

România primește, cel mai probabil, 1 miliard de euro de la Uniunea Europeană pentru intervențiile împotriva noului coronavirus. Încă se duc discuții pe această temă dar aceasta este suma vehiculată, a precizat europarlamentarul Cristian Bușoi într-o emisiune realizată de DC Media Group. „Joi va fi un vot în Parlamentul European (...) pentru că trebuie să aprobăm pachetul de ajutor financiar pentru coronavirus. E nevoie și de aprobarea Parlamentului European.

Vorbim de foarte multe miliarde de euro, încă se discută cât va primi fiecare țară. România pare în acest moment că primește 1 miliard de euro, ceea ce nu e o sumă îndestulătoare, dar e o sumă importantă pentru că avem nevoie urgentă în sistemul sanitar”, a precizat el.

Pe de altă parte, se mai încearcă obținerea unor fonduri și pe alte filiere.

„Știți că și ministrul Sănătății, domnul ministru Costache, prin compania ministerului, Unifarm, pe partea cealaltă și ISU, Raed Arafat cu ajutorul Minsterului de Finanțe și cu Oficiul Național de Achiziții Centralizate fac astăzi eforturi foarte mari să găsească echipamentele de prima linie în lupta cu coronavirus. Vorbim de echipamente de protecție, măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți, ceea ce este deja din ce în ce mai greu de găsit”, a spus el în cadrul emisiunii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel