COVID-19: zonele sărace, cele mai afectate. Previziuni sumbre pentru cei care trăiesc aici

Vaccin   FOTO: pixabay
Oamenii din zonele sărace ale lumii vor fi, probabil, cei din urmă care vor scăpa de COVID-19. Previziunile sumbre vin din cauza imposibilității păstrării în condiții optime de temperatură a vaccinurilor.

Oamenii săraci din întreaga lume care au fost printre cei mai afectați de pandemia de virus sunt, de asemenea, susceptibili de a fi ultimii care își vor reveni. Asta din cauza faptului că vaccinurile au nevoie de condiții speciale de temperatură, respectiv trebuie să fie transportate și păstrate la temperatură scăzută pentru a rămâne eficiente, în timp ce în unele zone sărace din lume, acest lucru este imposibil.
Potrivit abcnews.go.com,  aproape 3 miliarde din cei 7,8 miliarde de oameni din lume trăiesc acolo unde stocarea controlată de temperatură este insuficientă pentru o campanie de imunizare care să controleze COVID-19

Menținerea temperaturii scăzute pentru vaccinurile cu coronavirus nu va fi ușoară nici chiar în cele mai bogate țări, mai ales atunci când vine vorba de vaccinurile care necesită temperaturi ultrascăzute de aproximativ minus 70 grade Celsius (minus 94 F). Investițiile în infrastructură și tehnologie de răcire rămân în urma saltului de mare viteză pe care dezvoltarea vaccinului a luat-o anul acesta din cauza virusului.
Odată cu pandemia aflată acum la a opta lună, experții în logistică avertizează că părți mari ale lumii nu au frigidere pentru a administra un program eficient de vaccinare. Aceasta include cea mai mare parte a Asiei Centrale, o mare parte din India și Asia de Sud-Est, America Latină, cu excepția celor mai mari țări și aproape toate din Africa.
Clinica medicală din afara capitalei Burkina Faso, o clădire cu pete murdare care deservește o populație de 11.000 de locuitori, este un microcosmos al obstacolelor.
După ce frigiderul s-a stricat toamna trecută, clinica nu a mai putut păstra la fața locului vaccinuri împotriva tetanosului, febrei galbene, tuberculozei și a altor boli comune, a spus asistenta Julienne Zoungrana. În schimb, personalul a folosit motociclete pentru a aduce flacoane în vehicule izolate de la un spital din Ouagadougou, făcând o călătorie de 40 de minute dus-întors pe un drum îngust care variază între murdărie, pietriș și pavaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel