COVID-19, un NOU simptom BIZAR. Nu este de glumă cu el, la ce trebuie să fim atenți

Simptomele bizare ale coronavirusului, cum ar fi cangrena degetelor de la picioare,  au fost studiate de oamenii de știință de la Universitatea Northwestern din Statele Unite.

Coronavirusul este atât de periculos deoarece determină sistemul imunitar al organismului să se atace singur, confirmă un nou studiu.

Scanările medicale au relevat modul în care Covid-19 provoacă simptome „pe termen lung și bizare”, cum ar fi artrită reumatoidă și miozită autoimună, cunoscute sub numele degetele Covid.

Până la această cercetare a imaginilor radiologice, efectuată de Universitatea Northwestern din SUA, medicii s-au străduit să explice exact ce cauzează aceste simptome pe termen lung.

Autorul studiului, dr. Swati Deshmukh, a declarat: „Ne-am dat seama că virusul Covid poate declanșa un atac al organismului în diferite moduri, ceea ce poate duce la probleme reumatologice pe tot parcursul vieții”.

Datele de la pacienții care s-au prezentat la Spitalul Memorial Northwestern între mai 2020 și decembrie 2020 au fost analizate de cercetători.

Unii dintre pacienți, care au prezentat simptome de long COVID, au făcut RMN, CT sau ultrasunete.

Privind aceste imagini, cercetătorii au putut determina originea și natura simptomelor lor.

Dr. Deshmukh a spus: „Mulți pacienți cu tulburări musculo-scheletice legate de Covid se recuperează, dar pentru unii indivizi, simptomele lor devin grave, afectează profund pacientul sau afectează calitatea vieții, ceea ce îi determină să caute asistență medicală și imagistică. Aceste imagini ne permit să vedem dacă durerile musculare și articulare, spre exemplu, nu sunt doar dureri similare cu cele pe care le vedem la gripă”.

Cercetările au descoperit inflamații, nervi deteriorați și cheaguri de sânge, cauzate de sistemul imunitar al organismului ca răspuns la virus, au descoperit cercetătorii. 

Constatările au fost publicate în revista Skeletal Radiology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel