COVID-19: Trei cercetători de la un laborator de virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019

Spital din Wuhan    Foto: Xinhua Video
Trei cercetători de la un laborator de virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit cu simptome suficient de grave încât să meargă la spital, în noiembrie 2019, notează presa internațională.

Raportul serviciilor de informații ale SUA citat duminică Wall Street Journal, despre care nu s-a aflat până acum, ar putea alimenta apelurile la extinderea investigațiilor asupra teoriei că noul coronavirus a „scăpat” dintr-un laborator chinezesc, cu toate că grupul de experți ai OMS (Organizația Mondială a Sănătății) care au vizitat China la începutul acestui an au afirmat că această versiune este „extrem de improbabilă”.

Informația vine în contextul în care OMS are prevăzută săptămâna aceasta o ședință la care ar urma să se discute despre următoarea etapă a anchetei privind originea noului coronavirus.

În ianuarie, în ultimele zile ale administrației președintelui Donald Trump, o „fișă informativă” a Departamentului de Stat a indicat că în toamna lui 2019 mai mulți cercetători de la Institutul de virologie din Wuhan (WIV) au prezentat simptome corespunzătoare atât COVID-19 cât și altor afecțiuni sezoniere comune, notează transmit Reuters, dpa și EFE.

Documentul serviciilor de informații prezintă mai detaliat numărul celor care s-au îmbolnăvit, momentul și vizitele lor la spital.

Un oficial citat de Wall Street Journal a menționat că aceste informații trebuie investigate mai în profunzime, iar altul a notat că, deși informațiile sunt „precise”, nu se explică de ce s-au îmbolnăvit respectivii cercetători.

Administrația Trump a susținut teoria că virusul a pornit dintr-un laborator din Wuhan, în timp ce administrația noului președinte democrat Joe Biden a făcut apel la strângerea de dovezi suplimentare, înainte de a se trage concluzii privind originea virusului.

După vizita în Wuhan, echipa de cercetători ai OMS nu a ajuns la o concluzie definitivă în acest sens. China, care a raportat primele cazuri de îmbolnăvire la sfârșitul lui 2019, a respins teoria că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel