Covid-19 poate supraviețui pe haine până la TREI ZILE. Cel mai PERICULOS material, atenție, îl purtăm zilnic!

Covid-19 poate supraviețui pe îmbrăcăminte până la trei zile, avertizează oamenii de știință. 

Virusul SARS-COV-2 poate rezista pe țesăturile uzate până la trei zile, potrivit oamenilor de știință de la De Montfort University (DMU) din Leicester, scrie Daily Mail

Cel mai periculos material este poliesterul, pe care coronavirusul poate să trăiască până la trei zile și de pe care se poate și transmite. În ceea ce privește celelalte materiale, experții au stabilit că virusul a rezistat 24 de ore pe bumbac, în timp ce pe policoton, acesta a supraviețuit doar șase ore.

De asemenea, dr. Katie Laird, care a condus acest studiu, a atras atenția asupra faptului că unele materiale, între care și cele folosite pentru confecționarea uniformelor cadrelor medicale, prezintă un risc de transmitere a viruslui.

”Descoperirile noastre arată că trei dintre cele mai utilizate materiale textile în domeniul sănătății prezintă un risc de transmitere a virusului. Dacă asistenții medicali și lucrătorii din domeniul sănătății își iau uniformele acasă, ar putea lăsa urme ale virusului pe alte suprafețe”, a spus dr. Laird, care este șefa grupului universitar de cercetarea bolilor infecțioase din cadrul DMU.

Totodată, experții semnalează faptul că pentru a elimina virușii este musai ca țesăturile să fie spălate cu detergent, la temperaturi de peste 67 de grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel