COVID-19. Medicul Radu Țincu: Testarea este deficitară! Nu am reușit niciodată în acest an de pandemie să...

Medicul Radu Țincu de la ATI Floreasca vine cu o veste foarte proastă. Testarea este deficitară! România nu a reușit să ajungă la cele 50.000 de teste pe zi.

"Avem probleme cu testarea, testarea care este deficitară. Iată că nu am reușit niciodată în acest an de pandemie, l-am sărbătorit în urmă cu câteva zile, să ajungem la cele 50.000 de teste efectuate pe zi și asta pentru faptul că am avut o definiție de caz care întotdeauna a fost în urmă cu două-trei săptămâni decât evoluția pandemiei.

Nu se califică mai nimeni

 

Atunci, dacă n-am avut definiția de caz care să poată include pacienții la momentul în care pandemia evolua, era clar că suntem defazați cu evoluția naturală a acestui fenomen.", a spus medicul, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, emisiune difuzată la B1 TV.

"Trebuie să schimbăm foarte des definiția de caz și să putem include persoane. Pentru că, dacă punem o definiție de caz foarte restrictivă, este clar că nu se califică mai nimeni să fie testat și atunci sigur că avem niște date care sunt subdimensionate.

Pe de altă parte, statul român a cumpărat foarte multe teste rapide pe care nu le folosește. Nu le folosește, riscând la un moment dat să nu mai fie valabile.", a precizat medicul Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel