Cercetătorii au realizat o...
Un medic de la Spitalul Gerota din București este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi fals intelectual. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 susțin că acesta ar fi intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, a lucrat și la alte unități medicale din București. Luna trecută, susțin anchetatorii, la Gerota s-a descoperit faptul că un medic epidemiolog a omis să amintească faptul că un coleg, medic gastroenterolog de la acelaşi spital, a intrat în contact cu o persoană depistată cu coronavirus, scrie Agerpres citând un comunicat al Parchetului. Iar medicul gastroenterolog și-a desfășurat, în continuare, activitatea și la alte spitale.
Ce spune comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2:
”Prin ordonanță din dată de 14.04.2020, într-un dosar penal aflat în lucru în cadrul acestei unități de parchet, s-a dispus începerea urmăriri penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen. și fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 C.pen.
În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii martie a anului 2020, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgență ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din mun. București, un medic epidemiolog din cadrul acestei unități sanitare a omis cu știință să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiași unități medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus.
Totodată, a mai rezultat că, în perioada 06.03.2020 – 26.03.2020, medicul gastroenterolog, deși cunoștea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să își desfășoare activitatea profesională în diferite unități medicale din mun. București, nerespectând astfel măsurile de prevenire și combatere a răspândirii infecției virale.
Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...