Coronavirus: vaccin testat în China pe peste 100 de voluntari

Vaccin
După SUA și China a trecut la testarea clinică a unui vaccin împotriva noului coronavirus. Mai multe țări fac eforturi pentru a descoperi un mijloc de a combate agentul patogen, și România va fi implicată într-unul dintre acestea. 

Un număr de 108 voluntari din China, împărțiți în trei grupuri, au primit vineri primele injecții, a relatat cotidianul de limbă engleză Global Times. Toți voluntarii sunt originari din orașul Wuhan, unde Covid-19 a apărut pentru prima dată în decembrie 2019, și au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Voluntarii chinezi care participă la acest test clinic de fază 1 vor fi monitorizați timp de șase luni.

În prezent, nu există niciun vaccin sau tratament aprobat contra noului coronavirus, care a ucis până în cum peste 14.700 de oameni în întreaga lume.

Autoritățile sanitare din China au dat undă verde la efectuarea de teste pe om din 17 martie, ziua în care cercetătorii americani au anunțat primul test cu vaccin împotriva Covid-19 la Seattle, pe 45 de voluntari adulți.

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că Institutul Matei Balș a început demersurile pentru a testa și în România un vaccin experimental contra noului coronavirus, vaccin care a fost creat în Marea Britanie.

„Avem o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul. Este un vaccin creat prin inginerie genetică destinat populației care nu a fost infectată. (...) Din momentul din care se ratifică protocolul științific de cercetare, va face obiectul unui studiu clinic", a arătat profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel