Coronavirus: Tulpina mutantă indiană, detectată în 60 de teritorii (OMS)
26 mai 2021, 09:54

Coronavirus. Foto: Pixabay
Tulpina mutantă de coronavirus detectată pentru prima dată în India a fost semnalată oficial în 53 de teritorii, a anunțat, într-un raport Organizația Mondială a Sănătății (OMS). OMS a primit, de asemenea, informații din surse neoficiale potrivit cărora că tulpina mutantă indiană – numită B.1.617 - a fost identificată în alte șapte teritorii, conform cifrelor din actualizarea epidemiologică săptămânală a agenției sanitare a ONU, ceea ce duce numărul total la 60.

Conform raportului OMS, Tulpina mutantă de coronavirus indiană B.1.617 prezintă o transmisibilitate crescută, în timp ce gravitatea cazurilor de infectare cu aceasta este în curs de investigare.

Numărul de cazuri noi și de decese asociate COVID-19 a continuat să scadă săptămâna trecută, cu peste 4,1 milioane de cazuri noi și 84.000 de decese suplimentare, ceea ce corespunde unor scăderi de 14%, respectiv 2%, față de săptămâna precedentă.

Regiunea Europa a OMS este cea care a înregistrat cel mai însemnat declin al numărului de contaminări și decese din ultimele șapte zile, urmată de Asia de Sud-Est.

Numărul cazurilor din America, Mediterana de Est și regiunea Africa este similar cu cel din săptămâna precedentă.

„În pofida unei tendințe mondiale descendente în ultimele patru săptămâni, numărul cazurilor și deceselor asociate COVID-19 rămâne ridicat și au fost raportate creșteri semnificative în unele țări ale lumii”, se precizează în document.

Cifrele cele mai ridicate în ceea ce privește cazurile noi înregistrate în ultimele șapte zile provin din India (1.846.055, în scădere cu 23%), din Argentina (213.046, în creștere cu 41%), din Statele Unite (188.410, în scădere cu 20%) și din Columbia (107.590, în scădere cu 7%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?