Cercetătorii au realizat o...
Simptomele infecției cu coronavirus sunt cunoscute în general de mai toată lumea: tuse, febră și lipsa respirației. Acest ultim simptom este unul dintre cele mai îngrijorătoare, un posibil semn de pneumonie și unul care ar putea necesita spitalizare în cazuri severe.
Totuși, lipsa respirației este un semn comun al anxietății, o tulburare de sănătate mintală extrem de comună, care devine mult mai frecventă în perioadele de stres ridicat - cum ar fi trăirea printr-o pandemie globală, de exemplu. Acest lucru ar putea face ca persoanele care simt că încep să aibă dificultăți la respirație să fie convinși că s-au infectat cu coronavirus, deși ar fi posibil să fie doar anxietatea dată de pandemie.
„Anxietatea și stresul pot afecta respirația noastră într-un mod care declanșează o afecțiune, astmul, sau poate imita o afecțiune, cum ar fi pneumonia”, spune Dr. Kevin Gilliland, psiholog clinic, director al Innovation360, un centru de resurse pentru ambulatoriu și membru al PEOPLE’s Health Squad.
Pentru a face diferența între cele două, spune, Gilliland, ajută să privim înapoi.
În primul rând, el sfătuiește: „Fiți cât se poate de raționali, fără emoții, doar analziați unele date. Începeți să vedeți ce a declanșat lipsa respirației. Când a început? A început după ce am citit și vizionat știri ore întregi despre virus? Aveți lucruri care se întâmplă care sunt stresante, producătoare de anxietate, triste sau incerte”, spune el.
După ce ați luat în considerare acest lucru, gândiți-vă la cealaltă parte a întrebării: „Ați fost cu cineva care s-a dovedit pozitiv pentru COVID-19 sau care are simptome severe? Ați fost în jurul locațiilor cu expunere ridicată? Aveți oricare dintre celelalte simptome ale bolii, cum ar fi febra sau tusea uscată? Dacă aveți și alte simptome, urmați procedurile recomandate, pentru a fi verificat pentru virus”.
Pentru cei cu anxietate, există exerciții care pot ajuta la încetinirea respirației și la reducerea stresului.
„Primul este să numărăm și să inspirăm în patru timpi și să expirăm în alți patru timpi”, recomandă Gilliland. „Acest lucru îți încetinește corpul și asta încetinește mintea. Altul este să mergi și să respiri, sincronizând respirația cu ritmul mersului, încercând să lași mersul să încetinească respirația”.
De asemenea, el oferă această sugestie: „Du-te la congelator și apucă o mână de gheață și ține mâinile deasupra chiuvetei în timp ce aceasta se topește. Știu, sună nebunește, până când încerci. Funcționează pentru o mulțime de oameni”, mai spune el.
O altă opțiune, spune el, poate „împușca doi iepuri dintr-un foc” prin reducerea anxietății și îmbunătățirea igienei pentru a vă proteja împotriva COVID-19.
„Du-te să te speli pe mâini în apă caldă și să faci asta mai mult decât în mod normal”, spune el. „concentrază-te pe mâinile tale, săpunul, cum se simte, câte bule produci, mirosul săpunului. Toate aceste lucruri îți distrag mintea și atunci când faci asta, corpul tău începe să se restabilească”.
Gilliland spune că este important să recunoaștem că acest lucru va fi un moment stresant și ca fiecare persoană să identifice ceea ce o ajută să se relaxeze.
„Acceptați că toți avem o cantitate semnificativă de stres și care ne afectează corpul. Fiți mai conștienți de mintea dvs. și de modul în care reacționează la lucrurile pe care le faceți sau le citiți. Începeți să conectați informațiile, când vă simțiți calm, ce faceți? Când vă simțiți nerăbdător, ce făceați sau gândeați? Practicați toate lucrurile care scad anxietatea și stresul și care vă vor afecta pozitiv respirația și sănătatea.”
Sursa, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...