Coronavirus, restricții relaxate în Franţa. Restaurantele rămân închise

Covid-19. Foto: Pixabay
Franța a relaxat măsurile după aproape o lună de carantină, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut. Restaurantele rămân închise.

Franţa a relaxat sâmbătă restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a le permite magazinelor de produse neesenţiale să se redeschidă, iar oamenii să poată ieşi din locuinţe timp de până la trei ore pentru a face sport şi a-şi petrece timpul liber.
Această relaxare survine după aproape o lună de carantină strictă, care a făcut ca numărul de contaminări zilnice să scadă vineri până la 12.450, de la peste 60.000 de cazuri câte se înregistrau la începutul lui noiembrie în Franţa.

Timp de mai multe săptămâni, întreprinzătorii francezi din domeniul comerţului au cerut ca toate magazinele să fie redeschise. Francezii vor putea ieşi acum la o distanţă de până la 20 de km de locuinţe, pentru exerciţii fizice, timp de până la trei ore pe zi. Înainte de aceasta, ei puteau ieşi din casă doar pentru o oră şi numai pe o rază de maxim 1 km de domiciliu.

Restaurantele, barurile şi spaţiile de evenimente rămân deocamdată închise, notează Agerpres. Ministrul francez al economiei Bruno Le Maire a anunţat sâmbătă prelungirea ajutoarelor de stat pentru industria ospitalităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel