Coronavirus: Mortalitate de șase ori mai scăzută în țările care utilizează vaccinul BCG pentru tuberculoză

Vaccin
Țările care au un program de vaccinare în masă, care implică bacilul Calmette-Guérin (BCG), au o rată a mortalității din cauza coronavirusului, de aproape șase ori mai mică decât națiunile care nu folosesc vaccinul, arată un studiu.

Vaccinul BCG a fost inventat în urmă cu un secol și imunizează împotriva tuberculozei (TB) - o infecție bacteriană - dar, este cunoscut faptul că are alte beneficii.

Studiile anterioare au descoperit oameni care primesc injecția, care costă exhivalentul a 30 de GB, au sistemele imunitare mai puternice și sunt capabili să se protejeze de infecție.

De exemplu, într-un studiu efectuat în rândul americanilor nativi, vaccinarea BCG în copilărie a putut oferi protecție împotriva tuberculozei până la 60 de ani de la vaccinare.

Potrivit Daily Mail, modul exact în care acest vaccin durabil ajută la combaterea altor infecții este relativ necunoscut, dar poate fi vorba de modul în care stimulează mecanismele înnăscute ale sistemului imunitar.

Aceste așa-numite efecte off-target includ o protecție sporită împotriva bolilor respiratorii și au fost recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În Marea Britanie, toți școlarii între 10 și 14 ani au fost injectați cu vaccinul între 1953 și 2005.

Pe măsură ce ratele de infecție cu tuberculoză au scăzut, medicii au abandonat vaccinarea în masă și, în 2005, s-au orientat către vaccinarea celor mai expuși riscului - cum ar fi bebelușii cu rude infectate.

Cercetătorii speră că vaccinul va încărca sistemul imunitar, astfel încât să se afle într-o stare accentuată de pregătire și să poată detecta și distruge virusul înainte de a produce ravagii în organism.

Cercetătorii au ajustat studiul pentru factori care pot influența rezultatele, cum ar fi starea economică a unei națiuni și procentul de persoane în vârstă din populația sa.

Au examinat apoi mortalitatea la un milion de rezidenți din fiecare țară cu date suficiente.

Cercetătorii din SUA scriu în lucrarea lor: „După ajustarea în funcție de statutul economic al țării, proporția populației mai în vârstă și alinierea traiectoriilor epidemice ale țărilor cu cea mai mare atingere, observația intrigantă a unei asocieri semnificative între utilizarea BCG și scăderea mortalității atribuite COVID-19 a rămas indentificabilă. ', notează Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel