Coronavirus. CDC a eliminat îndrumările privind utilizarea hidroxiclorochinei și a clorochinei

Medicamente  FOTO: pixabay.com
Centrul American pentru Controlul și prevenirea bolilor a eliminat de pe site-ul său ghidurile pentru medici cu privire la modul de prescriere a două medicamente antimalarice pe care președintele Donald Trump le-a recomandat drept tratamente potențiale pentru noul coronavirus.

Trump a făcut presiuni asupra oficialilor federali din domeniul sănătății pentru ca medicamentele - hidroxiclorochina și cloroquina - să fie disponibile pe scară mai largă, în ciuda puținelor dovezi că ar fi eficiente în tratarea virusului.

Potrivit CNN, ghidul actualizat CDC, publicat marți, este mai scurt și nu mai oferă informații despre dozajul medicamentelor

CNN a luat legătura cu CDC pentru comentarii

Hidroxiclorochina și clorochina nu au fost aprobate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru a trata coronavirusul. Cu toate acestea, sâmbătă, FDA a emis o autorizație de utilizare de urgență pentru a distribui cele două medicamente din stocul național pentru a trata pacienții internați cu Covid-19.
CDC spune că medicamentele sunt cercetate în studiile clinice.

"Rapoartele anecdotice sugerează că aceste medicamente pot oferi un anumit beneficiu în tratamentul pacienților cu COVID-19 spitalizați", a declarat Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane al SUA (HHS), duminică.

Însă unii experți, inclusiv dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, au avertizat administrația că medicamentul nu este probat și că există pericole în promovarea acestuia înainte ca datele să-și confirme eficacitatea.
În Casa Albă, în weekend, a existat un dezacord aprins în ceea ce privește eficacitatea medicamentelor neprobate.

Statele își fac stocuri de medicamente

Chiar dacă medicamentele nu s-au dovedit încă sigure pentru prevenirea sau tratarea coronavirusului, unele state adună stocuri de doze pentru pacienții lor.

Compania farmaceutică Amneal a donat marți 200.000 de doze de hidroxicloroquina către Departamentul de Sănătate Publică din Georgia, Republica americană Doug Collins, a declarat marți. El a descris donația ca un pas către tratament.

Florida este programată să primească un milion de doze de medicament miercuri, a spus guvernul Ron DeSantis. DeSantis a laudat drogul, cu mențiunea că virusul este atât de nou încât nu există încă tratamente aprobate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel