Nu mai arunca apa în care ai fiert...
Frunzele de coriandru sunt foarte populare în regiuni de America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Coriandrul face parte din familia Apiaceae, împreună cu țelina, pătrunjelul, morcovul și alte numeroase specii de plante similare.
Coriandrul este o plantă care are în compoziția sa nutrienți importanți, printre care se numără vitamina A, K și C, dar și antioxidanți, iar datorită aromei sale ușor piperate și acrișoare, această plantă este utilizată cu succes în preparate sănătoase, ideale într-o alimentație echilibrată.
Coriandrul poate fi folosit cu succes pentru a condimenta supe, salate, curry sau alte tipuri de preparate.
În plus, frunzele de coriandru pot fi folosite întregi și adăugate ca atare în salate, în timp ce semințele uscate pot fi măcinate și utilizate pe post de condimente în mâncare.
1. Diminuează inflamațiile din corp
Coriandru este o sursă bogată de antioxidanți, previne deteriorarea celulară, cauzată de radicalii liberi, iar acești antioxidanți contribuie la diminuarea inflamațiilor din corp.
2. Susține imunitatea și sănătatea oaselor
16 grame de coriandru conțin 16% din doza zilnică de vitamina K, necesară în menținerea sănătății oaselor și refacerii țesuturilor. De asemenea, aceeași cantitate asigură 5% din doza zilnică de vitamina A și 2% din doza zilnică de vitamina C, responsabile cu susținerea sistemului imunitar, potrivit Health.
3. Ajută la menținerea sănătății inimii
O analiză publicată în anul 2022, în articolul științific intitulat Molecules, arată că această plantă ar putea reduce factorii de risc ai bolilor de inimă.
Specialiștii susțin și că un consum constant de condimente sau ierburi ajută la reducerea aportului de sodiu din organism. Pe termen lung, acest tip de comportament alimentar poate îmbunătății sănătatea inimii.
4. Are proprietăți dezinfectante, antiseptice și detoxifiante
5. Contribuie la tratarea afecțiunilor prezente la nivelul pielii, infecții fungice sau eczeme.
6. Tratează durerea și inflamațiile
7. Tratează problemele gastrice sau diabetul
8. Reglează colesterolul
Conform studiului prezentat în articolul științific menționat, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, coriandrul contribuie la reglarea hipertensiunii arteriale și la scăderea colesterolului rău (LDL) din sânge.
9. Protejează creierul împotriva Parkinson, Alzheimer sau scleroza multiplă
Funzele de coriantru au proprietăți benefice și pot să îmbunătățească memoria și să reducă anxietatea.
10. Tratează gazele intestinale
Infuzia din coriandru o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul îl bei pe parcursul unei zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Nu mai arunca apa în care ai fiert...
Această vitamină oferă speranțe...
Aceste semne banale îți arată că, de...
De ce să nu ignori niciodată durerea...
Aceasta este cea mai mare greșeală pe...
Cum faci diferența între o infecție bacteriană și una virală....
Congelarea corectă a fructelor și...
Acestea sunt cele mai importante...