COPAC a lansat un ghid pentru pacienţii cronici în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2

Online
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România - COPAC şi Societatea Română de Epidemiologie au lansat ghidul "Recomandări de protecţie pentru pacienţii cronici în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2".

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, ghidul a fost realizat de prof. dr. Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, notează Agerpres. 

"Pacienţii cronici au nevoie de cea mai mare protecţie în această perioadă şi de informaţii din surse avizate şi sigure pentru a şti exact ce pot face şi ce nu. Specialiştii şi asociaţiile de pacienţi trebuie să conlucreze pentru a oferi cele mai bune informaţii şi suport pentru pacienţi. Acest ghid se doreşte un ghid simplu şi util pentru pacienţi", a declarat preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, potrivit comunicatului.

"Ne dorim ca în această perioadă să strângem cât mai mult colaborarea cu pacienţii pe care îi reprezentăm şi să îi ajutăm să treacă mai uşor peste această perioadă dificilă. Informaţiile prezentate în ghid sunt extrem de utile. De asemenea, aş vrea să subliniez că toţi cei care au nevoie de ajutor în privinţa tratamentului în această perioadă ne pot scrie şi vom căuta soluţii pentru ei", a transmis preşedintele COPAC, Radu Gănescu.

Ghidul poate fi consultat pe http://www.copac.ro/recomandari-de-protectie-pentru-pacientii-cronici-in-contextul-pandemiei-cu-virusul-sars-cov-2/ şi cuprinde capitole precum "Simptomele coronavirusului", "Istoria coronavirusurilor generatoare de pandemii", "Cum sunt îngrijiţi la domiciliu vârstnicii sau persoanele cu dizabilităţi", "Ce medicamente trebuie să avem în casă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel