Consumul de Kiwi, beneficii uimitoare pentru sănătate

consumul de kiwi FOTO: Pexels @viktoria slowikowska
Ce efecte terapeutice se află în spatele consumului de Kiwi? Ce conține fructul și de ce ar trebui să îl includem în alimentație?

Kiwi (Actinidia deliciosa) este un fruct exotic, foarte popular în România, iar compușii acestuia îl fac unul dintre principalii aliați în menținerea sănătății.

Ce conține

Conform studiilor medicale, fructul de kiwi este extrem de bogat în Vitamina C, Vitamina K, cupru, Vitamina E, acid folic, potasiu, magneziu, carotenoizi, acid cafeic, acid galic, acid salicilic și acid feruvic.

Efecte

Studiile recente arată că acest fruct are multiple efecte în organism, precum:

-efect antidiabetic;

-efect anti-cancer;

-efect antiinflamator;

-efect anti-ulcer;

-efect antioxidant;

-efect hipoglicemiant;

-efect hipolipeminat.

Același studiu dezvăluie faptul că fructul de Kiwi are diverse aplicații în medicina tradițională. Acestea includ: tratamentul edemului, hepatitei, afecțiunilor renale și infecțiilor microbiene.

Sănătatea sistemului digestiv

Conținutul crescut de fibre din fruct contribuie la creșterea tranzitului intestinal și la reglarea digestiei. Din acest motiv, consumul de kiwi este recomandat persoanelor care suferă frecvent de constipație.

Sănătatea inimii

Conform healthline, consumul de kiwi scade riscul apariției bolilor cardiovascular. Principiile active din fruct ar avea capacitatea de a scădea tensiunea arterială și de a reduce nivelurile de colesterol și trigliceride din sânge. La valori mari, acestea se depun pe vasele de sânge și cresc riscul de apariție a aterosclerozei.

Stimulează imunitatea

Conținutul crescut în antioxidanți și abundența în Vitamina C din Kiwi cresc considerabil funcționalitatea sistemului imunitar. De asemenea, efectele antiinflamatorii și antimicrobiene din fruct vor opri dezvoltarea agenților patogeni din corp și vor preveni apariția bolilor infecțioase.

Sănătatea ochilor

Consumul de kiwi menține sănătatea ochilor. Acest lucru se întâmplă datorită antioxidanților și al carotenoizilor din fruct, care sunt elemente esențiale pentru funcționalitatea aparatului vizual. Alte alimente bogate în carotenoizi sunt morcovii, broccoli, spanacul, portocalele etc.

Alte efecte posibile

Deși nu este confirmat, fructul de Kiwi ar putea fi folosit în reglarea nivelului de glicemie, în tratamentul obezității și în reglarea echilibrului electroliților din corp.

Vezi și: Cura de DETOX, plusul de energie cu efecte de SLĂBIT. Bilic: Sănătatea este accesibilă oricui și are gust

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel