Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Consumul de ceai, efect neașteptat asupra creierului. De ce boli te poate proteja
12 oct 2019 / 12:30
Consumul de ceai s-a dovedit a avea efecte neașteptate asupra creierului. Deși s-a încercat admninistrarea separată a anumitor compuși din ceai, cercetătorii au constatat că efectul benefic sau protector apare doar la administrarea ceaiului cu combinația naturală a compușilor.
Consumul de ceai, ce efecte are asupra creierului

Cercetătorii au recrutat două grupuri de participanți la un studiu și i-au selectat în funcție de frecvența cu care copnsumă ceai. De asemene, ei au investigat atât rețelele funcționale cât și cele structurale pentru a dezvălui rolul consumului de ceai în organizarea creierului.

La grupul consumatorilor de ceai s-a constatat eliminarea asimetriei emisferice în rețeaua de conectivitate structurală.

Dr. Junhua Li și Dr. Lei Feng au spus: „Ceaiul a fost o băutură populară încă din antichitate, cu înregistrări referitoare la consumul datând din dinastia Shen Nong (aproximativ 2700 î.Hr.) din China.”

Previne boala Alzheimer

Ceaiul este consumat în diverse moduri, preparat cu diverse produse cu un ingredient pentru ceai extrem de răspândit în Asia, în special în China și Japonia.

Deși componentele individuale ale ceaiului au fost legate de rolurile de menținere a abilităților cognitive și de prevenire a declinului cognitiv, un studiu cu măsuri comportamentale și neurofiziologice a arătat că a existat un efect slab sau deloc atunci când un component a fost administrat singur și a fost observat un efect semnificativ doar când elementele constitutive au fost combinate.

Efectul superior al combinației de constituenți a fost de asemenea demonstrat într-un experiment comparativ care a sugerat că ceaiul însuși ar trebui administrat în locul extractelor de ceai; o revizuire a efectelor ceaiului asupra prevenirii bolii Alzheimer a constatat că rolul neuroprotector al ceaiului din plante a fost evident în opt din cele nouă studii.

De remarcat este faptul că majoritatea studiilor de până acum au evaluat efectele ceaiului din perspectiva măsurilor neurocognitive și neuropsihologice, cu măsurarea directă a structurii creierului sau a funcției mai puțin reprezentate în literatura de specialitate existentă.

Aceste studii, concentrându-se pe modificările regionale ale creierului, nu au constatat efectele ceaiului asupra interacțiunilor interregionale la nivelul întregului creier.

Echipa de cercetare Li / Feng a concluzionat: "În rezumat, studiul nostru a investigat în mod cuprinzător efectele consumului de ceai asupra conectivității creierului atât la scară globală cât și regională, folosind date imagistice multimodale și a furnizat primele dovezi convingătoare că consumul de ceai contribuie pozitiv la structura creierului, făcând organizarea rețelei mai eficientă."

 

Studiul, aici.


Ştiri Recomandate

Flacoane   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri