Consumul de alcool: 3 lucruri pe care le vei simți când încetezi să mai bei

Alcoolul
Consumul de alcool este cunoscut pentru că afectează sănătatea în mod negativ. Iată trei beneficii pe care le vei simți atunci când renunți la consumul de alcool.

Consumul ocazional de alcool, cum ar fi în perioada de sărbători, nu pune, în general, sănătatea în pericol, în special dacă este consumat cu moderație. Dar, dacă vorbim de un consum regulat, sau de cantități mai mari de alcool, atunci există riscuri suficient de mari pentru sănătate.

Dar iată ce se întâmplă în corp atunci când încetezi să mai consumi alcool. Lena Beal, dietetician terapeutic la Fuqua Heart Center din Piemont, a explicat care ar fi efectul.

Veți pierde în greutate. „Când beți alcool ar trebui să mâncați o masă cu conținut scăzut de calorii pentru a ține cont de alcool. Dar asta nu se întâmplă de obicei și ajungeți să consumați mai multe calorii. Dacă eliminați alcoolul din dietă, nu veți lua mai multe calorii și, în cele din urmă, vă poate ajuta la scăderea în greutate", spune Beal.

Se îmbunătățește calitatea somnului. Asta se datorează faptului că alcoolul perturbă eliberarea de melatonină în creier, ceea ce declanșează perturbarea somnului și insomnia. Acest lucru vă poate face să vă simțiți neliniștiți și iritați a doua zi. „Eliminarea alcoolului poate ajuta la reducerea tulburărilor de somn și vă permite să vă odihniți adecvat”, mai spune Beal.

Se îmbunătățește starea de spirit. Consumul de alcool scade nivelul de serotonină din creier, spune Beal. Serotonina este un neurotransmițător care vă ajută să vă echilibrați starea de spirit. „Fără serotonină, creierul nu poate funcționa corect și vă poate face să vă simțiți anxios sau iritabil”, spune Beal. „Când nu bei alcool, de fapt te simți mai bine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel