Congresul UMF „Carol Davila” din Bucureşti cu peste 6.000 de specialiști români și străini

Medici
Congresul UMF ”Carol Davila” din București, ajuns la a șaptea ediție, va reuni peste 6.000 de participanți români și străini între 10- și 12 octombrie la Palatul Parlamentului.

Congres UMF. Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, „Perspective interdisciplinare" se va desfășura la Palatul Parlamentului, în perioada 10-12 octombrie, și constituie cel mai mare eveniment al cercetării ştiinţifice medicale din România. Temele de discuție vor fi despre diagnosticul şi tratamentul patologiilor de la graniţa dintre specialităţi.

Peste 6.000 de participanţi - studenţi, medici rezidenţi, medici de familie şi medici specialişti - din ariile medicale şi ale cercetării ştiinţifice se vor reuni la București. Lucrărilor ştiinţifice vor fi prezentate în cinci săli ale Palatului Parlamentului. Congresul este creditat cu 15 puncte EMC (Educaţie Medicală Continuă) de către Colegiul Medicilor din România.

Congres UMF. Mesajul organizatorilor

"Cea de-a VII-a ediţie a Congresului UMF „Carol Davila" din Bucureşti reconfirmă ideea de tradiţie a acestui eveniment şi, în acelaşi timp, reflectă, poate mai mult ca oricând, faptul că munca într-o echipă unită, aspiraţiile şi dorinţa continuă de perfecţionare au ca rezultat performanţa ştiinţifică", a declarat academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila", preşedintele Congresului, potrivit unui comunicat.

Congresul va sta sub semnul a trei concepte: iniţiere, evoluţie și excelenţă. Manifestarea va debuta joi, 10 octombrie, ora 10.00, și va aduce public ultimele noutăţi ale cercetării ştiinţifice medicale la nivel mondial. Vor fi zeci de sesiuni ştiinţifice şi peste 200 de lucrări originale, realizate şi prezentate de către elite ale medicinei româneşti şi mondiale, vor conecta medicina românească în tot ansamblul său la cele mai noi tehnici de abordare clinică multidisciplinară. Vor fi prezente somităţi ale medicinei din Canada, Marea Britanie, Turcia, SUA, Polonia, Austria și România.

Profesorul Dragoş Vinereanu, prorector al UMF "Carol Davila" şi co-preşedinte al Congresului a menţionat că "anul acesta, la a şaptea ediţie, considerăm acest congres un real succes. Cu peste 6.000 de participanţi, academicieni, profesori, medici de diferite specialităţi, medici rezidenţi, studenţi, acest amplu eveniment are un caracter unic la nivelul mediului universitar și academic din România".

Congres UMF. Se vor acorda 6 titluri Honoris Causa

Congresul va fi deschis oficial joi seara, în Sala I.C.Brătianu, începând cu ora 18.00. Apoi va urma acordarea a trei titluri Honoris Causa profesorilor: Shahrokh F. Shariat - Department of Urology, Comprehensive Cancer Center, Medical University of Vienna, Vienna General Hospital; Pierre Fournier - Department of Social and Preventive Medicine, Researcher at the University of Montreal; Peter Jenner - Emeritus Professor of Pharmacology, King's College London, Director, Neurodegenerative Diseases Research Centre, King's College London.

Va fi și o a doua ceremonie de acordare a altor trei titluri Honoris Causa pentru specialiștilor: Maria Fleseriu - Professor of Medicine and Neurological Surgery, Director of the Northwest Pituitary Center at Oregon Health and Science University in Portland; Maciej Banach - Professor of Cardiology at the Medical University of Lodz; Erem Bilensoy - President of European Federation for Pharmaceutical Sciences, Turcia.

"Prin această amplă manifestare academică am reușit să aducem laolaltă personalităţi de renume mondial, adevăraţi lideri de opinie în domeniul pe care îl reprezintă și credem că prezenţa acestora va spori valoarea ştiinţifică a evenimentului. În permanență Universitatea noastră îşi consolidează punţi de colaborare ştiinţifică şi profesională cu mari centre de cercetare ale lumii, poziţionându-se astfel în ierarhia mondială universitară, o dovadă în acest sens fiind și ascensiunea înregistrată anul acesta în prestigiosul TOP Shanghai 500,în urcare cu 200 de poziții față de anul 2018, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București fiind printre puținele universități din acest TOP dedicate doar domeniului medical, în condițiile în care în întreaga lume, activează aproximativ 27.000 de universități" a mai precizat academicianul Ioanel Sinescu.

Congres UMF. "Competiţia Tânărului Cercetător"

Pe lângă lucrările ştiinţifice, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" conține și "Competiţia Tânărului Cercetător", o secțiune care va "face dovada excelenței în cercetare", potrivit organizatorilor.
Lucrările submise pentru secțiunile Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, specialități chirurgicale, medicale, preclinice au fost evaluate de către doi recenzori, fără a se cunoaște identitatea autorilor. Primele lucrări cu mediile cele mai mari din fiecare categorie, ale autorilor sub 35 de ani, au fost selectate pentru această competiție. Titlul lucrărilor acceptate și numele autorilor ce compun colectivul redacțional au fost anunțate pe site-ul congresului, dar și în programul științific al acestuia. Iar vineri, 11 octombrie, începând cu ora 8.00, lucrările vor fi susținute oral în cadrul sesiunii dedicate – AICI.

Durata de prezentare a unei lucrări nu trebuie să depășească 10 minute. Apoi, juriul format din 3 experți în domeniul respectiv va adresa întrebări. Iar în final, juriul va desemna cea mai bună lucrare. Premiul va fi o participare la un congres european.

"Pe lângă obiectivul iniţial, de abordare a pacientului din perspectiva interdisciplinară, un alt obiectiv devenit din ce în ce mai pregnant este acela de a pune la dispoziția tinerilor cercetători și medici oportunitatea de a-și prezenta lucrările științifice, de a le discuta în plen in cadrul competitiei dedicate Tânărului cercetător, de a face schimb de experiență cu specialişti din România şi din străinătate. În acest fel congresul contribuie la formarea unei comunități medicale de elită. Trebuie întodeauna să avem în minte faptul că o cercetare ştiinţifică aprofundată stimulează ideea de progres a unei naţii. O astfel de manifestare ştiinţifică, cum este acest congres, s-a dezvoltat în acest sens, ca parte integrantă a cunoaşterii", afirmă Dragoş Vinereanu.

Congres UMF. Șapte ediții, aproximativ 24.000 de participanți

Congresul UMF "Carol Davila" din Bucureşti a reunit în primele șase ediţii peste 17.600 de participanţi, 750 de lectori (membri ai Academiei Romane, profesori, conferenţiari, medici) şi 34 invitaţi străini, reputaţi profesori de renume internaţional, cărora le-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

Primele sesiuni ştiinţifice vor debuta joi, 10 octombrie, ora 10, la Palatul Parlamentului, ceremonia oficială de deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti-"Perspective interdisciplinare" va avea loc la ora 18, în sala I.I.C.Brătianu a Palatului Parlamentului unde sunt aşteptaţi invitaţi de prestigiu din instituţii de învăţământ superior din România, precum şi din importante instituţii de stat.

Evenimentul este creditat cu 15 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 24 de ore de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de ore de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel