Congres Internațional de Transplant în București. Prof. Horațiu Moldovan: Încercăm să lărgim numărul de pacienți care pot dona organe

transplant - FOTO: Freepik@ahmadzada
EXCLUSIV
În acest an, al XIII-lea congres al Asociației Științifice Romtransplant se va desfășura în luna octombrie, la București, alături de un eveniment de prestigiu internațional: congresul Societății Europene de Transplant de Organe.

Această colaborare marchează un moment de referință pentru comunitatea medicală din România și din întreaga Europă, punând accent pe inovațiile în transplantul de organe și pe îmbunătățirea colaborării între specialiști.

Profesorul Horațiu Moldovan, președintele în exercițiu al Romtransplant și al Congresului Romtransplant, a explicat în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL care este  importanța acestui eveniment, care va reuni experți din diverse domenii ale medicinei de transplant.

"În acest an vom organiza al XIII-lea congres al Asociației Științifice Romtransplant și am avut oportunitatea să asociem acest eveniment al asociației noastre cu o manifestare științifică de prestigiu internațional, un congres al Societății Europene de Transplant de Organe, în cadrul unui eveniment comun care va avea loc în luna octombrie în București.

Pe lângă acest nou concept de recoltare de organe la persoanele în moarte circulatorie, Asociația Romtransplant organizează un congres complet despre medicina de transplant și despre activitățile conexe ale acestui domeniu.

În două zile de congres vom organiza sesiuni dedicate transplantului de ficat, renal, sesiuni dedicate transplantului cardiac precum și celui de țesuturi, dar și o sesiune dedicată coordonatorilor de transplant.

Vrem să aducem la aceeași masă toți medicii, toți specialiștii care sunt implicați în procedura de transplant, care au experiență pentru a crea premisele unei dezvoltări comune în viitor și a ameliora rezultatele acestei activități", a explicat prof. Horațiu Moldovan, președinte în exercițiu al Romtransplant și președintele Congresului Romtransplant.

Vezi și: Semnul de pe limbă care arată dacă ai cancer. La ce să fii atent

Transplant de organe - FOTO: Freepik

Diseminarea informației

Un alt obiectiv important al evenimentului este sensibilizarea populației generale cu privire la donarea de organe.

"Importantă este o diseminare și la nivelul populației generale a realităților și a conceptelor cu care lucrăm în prezent, cu care vom lucra în viitor din ce în ce mai mult pentru ca această activitate de transplant să fie din ce în ce mai acceptată în populația generală, în special din perspectiva gestului de a dona.

Vezi și: Tehnica ce ar putea salva mii de vieți. Acad. prof. dr. Irinel Popescu: Este nevoie. Avem mortalitate destul de mare

Pentru a crește numărul de organe de care dispunem și pentru a mări numărul de transplanturi pe care îl putem face, încercăm să lărgim numărul de pacienți care pot dona organele și care pot susține această activitate.

Sperăm ca în urma acestei manifestări științifice să generăm o creștere a performanței și calității acestei activități în țara noastră", a mai explicat prof. Horațiu Moldovan, președinte în exercițiu al Romtransplant și președintele Congresului Romtransplant, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel