Comercializarea spray-ului nazal contra coronavirusului, suspendată în Franța: ce probleme au apărut

Spray nazal   Foto: Pixabay
Comercializarea spray-ului nazal care promite eliminarea coronavirusului a fost suspendată în Franța, din cauza unor neajunsuri.

Comercializarea prevăzută în Franţa a spray-ului nazal "COV-Defense", numit şi "Biokami", este suspendată prin decizia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Medicamentelor şi Produselor Medicale din Franţa ("ANSM"), în lipsa primirii de date care să demonstreze performanţa şi siguranţa acestuia. Conform comunicărilor recente ale producătorului, compania franceză Pharma & Beauty-Centrepharma, acest spray virucid, pe bază de apă ionizată, "asigură inactivarea virusului Sars-CoV-2 în proporţie de peste 99%".

Producătorul anunţase comercializarea acestui spray pe 1 martie în farmacii şi la jumătatea lunii martie în farmacii online. Cu toate acestea, ANSM a declarat luni că nu a primit niciun fel de date de validare clinică care să demonstreze performanţa şi siguranţa utilizării acestui spray, o condiţie esenţială pentru ca un dispozitiv medical să poată fi introdus pe piaţă în conformitate cu reglementările europene. "În absenţa unor astfel de garanţii şi în aşteptarea unor informaţii suplimentare, comercializarea, distribuţia, publicitatea şi utilizarea spray-ului sunt suspendate până când acestea sunt în conformitate cu reglementările", a adăugat ANSM.
Compania Pharma & Beauty-Centrepharma este, de asemenea, obligată să retragă loturile de spray deja distribuite şi să informeze toate persoanele fizice sau juridice care ar putea să le deţină.

Această decizie de politică sanitară a fost semnată pe 19 februarie de către directoarea generală a ANSM, dr. Christelle Ratignier-Carbonneil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel