Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Colesterol: prea mic duce la accident vascular cerebral hemoragic, prea mare la boli cardiace
03 iul, 00:37
Cercetători de la Universitatea Pennsylvania sugerează că un nivel mic de "colesterol rău" ar duce la accident vascular cerebral hemoragic. Când e mare, la boli cardiace.
Sânge

Colesterol, accident vascular cerebral hemoragic. Descoperirile cercetătorilor de la Universitarea Pennsylvania arată că atunci când colesterolul e prea mic poate crește riscul de accident vascular cerebral hemoragic. Studiul l-au publicat în Neurology, informează medicalxpress.

Colesterol, accident vascular cerebral hemoragic: 9 ani de cercetare

Oamenii de știință au analizat, vreme de 9 ani, relația dintre LDL, cunoscut sub numele de "colesterol" rău" și accident vascular cerebral hemoragic. Au observat că participanții la studiu cu LDL sub 70 mg/dl au avut un risc mai mare de accident vascular cerebral hemoragic. Riscul e mărit, dar nu la fel de crescut, când participanți au LDL între 70 și 99 mg/dl. Riscul a crescut enorm, cu 169%, susțin cercetătorii, pentru participanții cu niveluri LDL mai mici de 50mg/dl față de cei cu niveluri de LDL cuprinse între 70 și 99 mg/dl.

Nivelul optim al LDL ar fi peste 100 mg/dl, apreciază cercetătorii.

Colesterol, accident vascular cerebral hemoragic: circa 96.000 de participanți

Rezultatele enunțate au la bază analizele și măsurătorile efectuate la începutul studiului și de-a lungul celor 9 ani de cercetare la 96.043 de participanți. Aceștia nu au un istoric familial de accident vascular cerebral, infarct miocardic sau cancer atunci când studiul a început.

"Așa cum este adevărat cu multe lucruri din nutriție, moderarea și echilibrul sunt esențiale atunci când se decide nivelul optim țintă al colesterolului LDL. (...) Nu poți să mergi la extreme - prea mare sau prea mic și dacă ești la un risc crescut de accident vascular cerebral hemoragic din cauza istoricului familial sau a unor factori de risc cum ar fi hipertensiunea arterială și consumul de alcool greu, poate vrei să fii foarte atent la nivelurile de LDL", afirmă, potrivit medicalxpress, Xiang Gao, profesor asociat de Științe Nutriționale și directorul Laboratorului de Epidemiologie Nutrițional la Universitatea Pennsylvania.

Specialistul consideră că rezultatele studiului ar putea ajuta la personalizarea recomandărilor pentru nivelurile ideale ale colesterolului.


Ştiri Recomandate

Expunerea la nicotină în primii 4 ani de viață, probleme de hiperactivitate și conduită
Test de sânge care arată ritmul personal de îmbătrânire
Locuințe pentru medici, Satu Mare. 13 apartamente ANL repartizate
Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Comentarii