Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
La fel ca și hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat este o afecțiune comună și totuși, liniștitor de simplu de tratat. Una dintre principalele modalități de a o gestiona este prin alimente care au calitățile potrivite. Cu toate acestea, este posibil să o tratezi și prin suplimente.
Există colesterol bun și există colesterol rău. Colesterolul bun se numește HDL, lipoproteine de înaltă densitate și vrei o cantitate bună din el în organism. Colesterolul rău se numește LDL, lipoproteine cu densitate scăzută și vrei cât mai puțin din acest lucru în sistemul tău. Una dintre principalele moduri prin care vă puteți reduce nivelul de colesterol LDL este prin dieta.
Este posibil să faceți acest lucru și prin suplimente, cum ar fi cărbunele activat.
Un studiu, publicat în The Lancet în 1986, a constatat că administrarea a 24 de grame de cărbune activat în fiecare zi timp de patru săptămâni poate scădea colesterolul rău cu un sfert și poate crește nivelul de colesterol ridicat cu opt procente.
Studii similare au găsit rezultate similare.
Un avertisment la aceste date este că cea mai mare parte a datelor este din anii 1980 și, prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări contemporane.
Producătorii de cărbune activat susțin că există și alte beneficii pentru suplimentul care este creat prin expunerea cărbunelui fin măcinat la căldură și oxigen, schimbându-i compoziția chimică.
Cărbunele activat diferă de cărbunele de grătar, care este toxic dacă este ingerat.
Totuși, și cărbunele acrivat poate avea efecte secundare. Acestea pot include:
Greață
Vărsături
Fecale negre
Constipație.
În cazul în care cărbunele activat nu devine o metodă preferată de scădere a colesterolului, NHS are o serie de sfaturi despre cum să scadă colesterolul.
Consumul de alimente care nu conține un nivel ridicat de grăsimi saturate este pe listă. Pe ambalaj sunt disponibile informații despre cantitatea de grăsimi saturate în alimente.
În plus, alimente precum plăcinte cu carne, cârnați, carne grasă, unt, untură, ghee, smântână, brânză tare și biscuiți sunt sugerate ca alimente de evitat.
Pe lângă informații despre ceea ce trebuie evitat, NHS recomandă și alimente pe care să le includeți în dieta dumneavoastră pentru a crește nivelul de colesterol bun (HDL).
Furnizorul de sănătate recomandă pește gras, cum ar fi macrou și somon, alături de orez brun, pâine și paste din făină integrală.
În plus, nucile, semințele, fructele și legumele sunt, de asemenea, recomandate pentru a îmbunătăți nivelul de colesterol.
Exercițiile fizice sunt alt facilitator principal al fixării cantității de colesterol.
Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...