Colegiul Medicilor din Turcia: pandemia de COVID a scăpat de sub control

Cresc îmbolnăvirile de COVID în Turcia, iar Colegiul medicilro avertizează că pandemia de coronavirus a ”scăpat de sub control”. 

Colegiul Medicilor din Turcia a avertizat luni, 26 iunie, că pandemia de coronavirus ''a scăpat din nou de sub control'' în această ţară, după ce în ultima lună a crescut brusc numărul de cazuri. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, instituţia a subliniat creşterea bruscă a numărului de cazuri în ultimele trei săptămâni, numărul infecţiilor zilnice crescând de la 6.000 la peste 14.000.

Colegiul Medicilor leagă răspândirea surprinzătoare a virusului de sărbătoarea musulmană Eid al-Adha (sărbătoarea sacrificiului), când milioane de turci călătoresc între provincii pentru a se alătura familiilor lor. Cu puţin timp înainte de sărbătoare, ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, a îndemnat oamenii să păstreze distanţe de siguranţă şi să evite spaţiile închise.

Din cele peste 83 de milioane de locuitori ai Turciei, 23 de milioane sunt imunizaţi cu schema completă de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce alte 16 milioane aşteaptă a doua doză, arată Agerpres.

Luni după-amiaza, 26 iulie, premierul Florin Cîţu a declarat, la Constanţa, că autorităţile nu doar că sunt pregătite de valul 4, ci sunt pregătite să depăşească pandemia de coronavirus. ”Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia. Sunt sigur că şi Ministerul Sănătăţii este pregătit, deci nu ar trebui să fie nicio problemă, avem dozele de vaccin”, a declarat Florin Cîțu. Întrebat ce măsuri de relaxare se vor lua de la 1 august, prim-ministrul a răspuns:

”Nu foarte multe, rămânem cam cu ce avem acum, masca rămâne la interior, ceea ce avem acum este foarte bine. Le-am spus colegilor mei că nu are sens să aruncăm în spațiul public ce discutăm noi acum. Când vom avea propuneri de la DSP vom lua o decizie și o vom prezenta. Și în iarnă spuneam că vom carantina Bucureștiul, nu am fost de acord”.

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.332.709 de doze pentru 4.951.218 de persoane, dintre care 4.799.196 au primit schema completă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel