CLOBETASOLUM - prospect

Foto: Pixeles.com
CLOBETASOLUM - prospect. Acţiune: Corticosteroid de uz topic; acţiunea antiinflamatoare se explică prin inhibarea acumulării de macrofage în ţesutul inflamat, stabilizarea membranelor leucocitare, cu prevenirea eliberării hidrolazelor acide distructive, reducerea adeziunii leucocitelor la endoteliul capilar, reducerea permeabilităţii capilare şi formării edemelor, reducerea proliferării fibroblaştilor, depunerii de colagen şi formării ţesutului cicatriceal.

CLOBETASOLUM - prospect

Denumirea comrecială: CLOBETASOL, CLOBETAZOL, DERMOVATE,

Prezentare: unguent, cremă,

Indicații: Dermatoze rebele la corticoterapie. Cazuri severe de psoriazis şi dermatite eczematoase.

Contraindicații: Hipersensibilitate la clobetazol, alţi corticosteroizi sau orice alt component. Leziuni infectate ale pielii. infecţii virale şi fungice ale pielii, inclusiv herpes simplex şi varicelă. Sarcină şi alăptare. Leziuni tbc ale pielii. Nu se va folosi cu pansament ocluziv.

Atenție!: A se evita contactul cu mucoasa conjunctivală. Se va utiliza doar pe perioade scurte de câteva zile până la maximum o săpt. Se recomandă evitarea utilizării la copii. Se va aplica cu precauţie pe leziunile feţei, ale abdomenului sau ale axilelor.

Reacții adverse: Reacţii locale: arsură, prurit, atrofie, striaţii, modificări ale pigmentaţiei, infecţii secundare şi hipertricoză. Reacţii sistemice: supresia reversibilă a axului adreno-hipotalamo-hipofizar, manifestări ale sindromului Cushing, hiperglicemie şi glicozurie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel