Clementinele și beneficiile consumului zilnic. Nutriționist: Gestionează STRESUL

Clementinele si beneficiile consumului zilnic. FOTO Pexels
Clementinele sunt o sursă importantă de vitamina C și nu trebuie să lipsească din gustările celor mici.   

Clementinele sunt mici, dulci, o gustare excelentă, dar și o ”doză” imensă de vitamine, notează EatThis.

Acestea sunt potrivite atât pentru copii, fiind ușor de decojit și fără sâmburi care să îi pună pe cei mici în pericol, cât și pentru adulți, având aproape jumătate din necesarul de vitamina C recomandat de către specialiști.  

Doar o singură clementină mică are 36,1 miligrame, sau 40% din Doza Zilnică Recomandată pentru vitamina C.  De asemenea, o clementină mică are 1,3 grame de fibre, care pot ajuta la gestionarea zahărului din sânge, a colesterolului și la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Vitamina C este un nutrient esențial atunci când vine vorba de susținerea sistemului imunitar. Această vitamină stimulează celulele B și T să formeze limfocite, un tip de celule albe din sânge care ajută la combaterea bacteriilor și a virușilor din organism.

Dacă nu consumați suficientă vitamina C, organismului dumneavoastră îi este greu să lupte împotriva infecțiilor.

”Deși puteți obține vitamina C din suplimente, fructele (în special citricele) pot avea un avantaj suplimentar față de majoritatea suplimentelor”, spune nutriționistul Sharon Puello, citată de sursa menționată.

Diferite studii pe animale au constatat că vitamina C din alimente este mai ușor de absorbit și de utilizat decât suplimentele sintetice, conform unei analize din 2013 publicată în Nutrients. Revizuirea notează că sunt necesare mai multe studii la om pentru a vedea dacă același efect se produce și la oameni.

Un lucru este sigur: clementinele reduc stresul

Mai mult, clementinele sunt o modalitate rapidă și gustoasă de a diminua nivelul de stres, ceea ce este esențial pentru a vă menține sistemul imunitar în formă maximă.

”Combinația de vitamina C și bioflavonoide din clementine poate ajuta organismul să gestioneze mai bine stresul prin accelerarea eliminării cortizolului, unul dintre principalii hormoni ai stresului, din organism”, mai spune Puello.

Fructul bogat în antioxidanți care previne bolile de INIMĂ

Mango este un fruct exotic delicios, bogat în fibre, vitamine și minerale. Datorită multitudinii de nutrienți, consumul de mango are numeroase beneficii pentru sănătate.

Ce conține?

Potrivit healthline, mango conține 67% din doza zilnică recomandată de Vitamina C, cupru, acid folic, Vitamina B6, Vitamina A, Vitamina E, Vitamina K, Vitamina B3, potasiu, Vitamina B2, magneziu și Vitamina B1.

Bogat în antioxidanți

Mango este sărac în calorii și este o sursă bogată de antioxidanți, substanțe care neutralizează efectele stresului oxidativ și previn apariția multor boli. Conform bbcgoodfood,  există un studiu din anul 2012 care arată efectele consumului de mango asupra obezității și concluzionează că mango ajută la scăderea în greutate.

Stimulează sistemul imunitar

Datorită conținutului crescut în Vitamina C, mango face parte din categoria fructelor care întărește sistemul imunitar și ține răcelile departe. Totodată, Vitamina A și complexul vitaminelor B contribuie și ele la funcționarea normală a sistemului de apărare al organismului. (Citește mai departe AICI).

Vezi și: Dieta care arde CELULITA. Bilic, despre alimentele VINOVATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel