Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
De la aromele sale puternice și savoarea unică până la reputația sa de a fi un remediu pentru o serie de afecțiuni, usturoiul este, fără îndoială, un element esențial în gastronomie
Cu o istorie care se întinde pe mii de ani, usturoiul este mult mai mult decât un simplu ingredient - este o comoară culinară cu multiple beneficii.
Beneficiile suplimentare pentru sănătate legate de usturoi includ scăderea nivelului tensiunii arteriale, îmbunătățirea nivelului de colesterol, combaterea bolilor de inimă, protecția împotriva stresului oxidativ și a declinului cognitiv corespunzător, îmbunătățirea sănătății oaselor și chiar ajutarea la prelungirea vieții. Dar chiar și așa, usturoiul nu este recomandat tuturor.
Dar există o afecțiune medicală care nu va beneficia de consumul de usturoi: lupusul. Lupusul este o boală autoimună caracterizată de un sistem imunitar hiperactiv care atacă țesuturile și organele unei persoane. Totul, de la articulații, piele și rinichi până la celulele sanguine, creier, inimă și plămâni, poate fi afectat din cauza acestei afecțiuni.
Aceeași rațiune pentru care usturoiul ameliorează durerile de gât este și motivul pentru care cineva cu lupus ar trebui să evite să consume această plantă. Allicina, ajoenul și tiosulfinatele, substanțele din acest condiment asociate cu stimularea imunității (prin îmbunătățirea numărului de globule albe) și ajutarea organismului să lupte împotriva unei răceli, pot acționa în mod detrimentar în sistemul unei persoane care deja are un sistem imunitar hiperactiv, potrivit Health Digest.
Deși o cantitate mică din această plantă este puțin probabil să vă facă rău, experții recomandă să rețineți să nu folosiți usturoi dacă aveți lupus sau boli autoimune cu un stadiu pre-lupus. Ați putea experimenta o exacerbare a episoadelor dumneavoastră, cum ar fi oboseala și durerile musculare și articulare, dacă consumați această plantă.
Boli autoimune, lupus - FOTO: Freepik@rorozoa
Persoanele care au intoleranță la fructan (un tip de carbohidrat găsit în cantități mari în usturoi) ar putea provoca balonare. În plus, dacă aveți boala de reflux gastroesofagian (GERD) și căutați alimente de consumat și alimente de evitat pentru refluxul acid, usturoiul ar trebui să fie pus în categoria "nu".
Teoria este că allicina găsită în usturoi ar putea crește aciditatea stomacului și ar putea duce la arsuri la stomac. Dacă aveți o tulburare de sângerare sau urmează să fiți supus unei intervenții chirurgicale, se recomandă să evitați usturoiul. Usturoiul ar putea provoca sângerare abundentă.
Vezi și: De ce ne îngrășăm în timpul postului. Dr. Laura Ene: Sunt un pericol. Ne intoxicăm
În plus, ar trebui să evitați consumul acestei plante dacă aveți alergie la usturoi. Dacă vă întrebați ce este o alergie la usturoi, aceasta se manifestă de obicei ca urticarie, mâncărime, decolorare a pielii, umflaturi, gât și limbă, dificultăți de respirație, crampe abdominale, greață, diaree, amețeli și chiar anafilaxie, care este o afecțiune care poate pune viața în pericol.
Deși alergiile la usturoi sunt rare, puteți fi predispuși la ele dacă aveți un istoric familial de alergii la acest condiment sau dacă aveți o reacție alergică la plante similare precum ceapa, arpagicul sau prazul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...