Zgomotul alimentar, o preocupare...
Cercetătorii de la Institutul de Zoologie din Kunming, care face parte din Academia Chineză de Ştiinţe, au descoperit că proteinele care se găsesc în pielea acestei broaşte pot regenera ţesuturile şi pot fi folosite şi în cazul oamenilor, informează vineri agenţia oficială Xinhua citată de EFE.
"Vindecarea rănilor trebuie să aibă loc fără să lase cicatrice, astfel se reduce pericolul ca funcţiile fiziologice să fie afectate, în caz contrar pot interveni consecinţe fatale", a declarat presei locale Zhang Yun, care a condus echipa de experţi.
Substanţa rezultată, nu numai că duce la cicatrizarea rănilor, ci şi ajută la reducerea edemului traumatic, protejând rana de infecţiile bacteriene rezistente la antibiotice. Formarea ţesutului cicatrizant apare ca rezultat al vindecării unei răni şi de multe ori duce la apariţia unor probleme estetice. Cicatricea de la suprafaţa pielii este rezultatul unui proces complex prin care pielea trece în cadrul recuperării după o leziune. Sunt mulţi factori care afectează modul în care o rană se vindecă, iar felul în care aceasta se vindecă afectează aspectul final pe care îl va avea o cicatrice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...