Chirurgia robotică, operațiile care pot fi făcute. Interviurile DC Medical

Dr Bogdan Marțian și acad Irinel Popescu, la Interviurile DC Medical. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Academicianul Irinel Popescu și dr Bogdan Marțian vor explica, astăzi, de la ora 12.00, la Interviurile DC Medical ce intervenții se pot realiza prin chiurgia robotică, la Sanador, și de ce. 

După ce au avut loc primele intervenții de chirurgie generală realizate cu ajutorul sistemului de ultimă generație da Vinci Xi, la Sanador, academicianul prof dr Irinel Popescu, promotorul chirurgiei robotice în România, și dr Bogdan Marțian, șeful șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador, vin la Interviurile DC Medical pentru a explica de ce au ales această metodă chirurgicală și ce avantaje a adus aceasta pacienților operați așa. 

Până acum, operațiile asistate robotic au inclus cura unei eventrații voluminoase, cura unei hernii inghinale bilaterale cu hernie ombilicală, o intervenție de chirurgie bariatrică, dar și o amputație de rect la un bărbat tânăr, la care cancerul de rect implica și sfincterul anal, tratat anterior cu radioterapie neoadjuvantă. 

„Abordul robotic, datorită avantajelor tehnologice (imagine 3D HD, instrumente articulate și precizie sporită), permite o acuratețe superioară și siguranța menajării structurilor nervoase, cu prognostic operator mai bun”, explică Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador, care a realizat intervențiile. 

În emisiunea Interviurile DC Medical  care va fi transmisă de la ora 12.00, simultan pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical, vo afla și ce alte intervenții se vor face cu sistemul chirurgical robotic la Sanador. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel