Anxietatea nu doar că îți afectează...
„Sistemul privat de sănătate este o soluție pentru problemele mari din sistemul sanitar românesc. În Brașov, în Spitalul Sfântul Constantin demarat programul de chirurgie cardiovasculară acum un an de zile, pe data de 5 mai 2020. Și nu întâmplător, la un an de aniversare, datorită campaniei reușite de vaccinare, care deblocat situația îngrozitoare care exista în sistemul sanitar până acum câteva săptămâni, am putut reîncepe misiunile umanitare, misiunile pe care le organizăm prin Fundația Polisano, fie cu Fundația Inimii germană, fie cu Fundația Healing Little Hearts din Marea Britanie, pentru a opera copiii cu boli cardiovasculare. Spitalul Sf. Constantin este cea mai nouă investiție din domniul medical din România în domeniul spitalicesc.
El a fost inaugurat în 2019, iar în 2020 a fost inaugurat Centrul de Boli Cardiovasculare, o investiție de aproximativ 3 milioane de euro. Practic, soluția pe care s-a mers în spitalul brașovean a fost de a coopta Echipa Inimii pe care o coordonez, care a demarat programul cardiovascular pe data de 5 mai 2020. Împreună cu mine au venit, în special din Sibiu, și din diverse alte centre universitare din țară aproximativ 20 de oameni, specialiști în chirurgie cardiovasculară, și în ceea ce este mai complex în chirurgia cardiovasculară, aș aminti chirurgie cardiovasculară minim-invazivă, chirurgie video-asistată, este singurul astfel de centru creat în Transilvania, și există numai două astfel de centre în țară.
Toți pacienții valvulari sunt operați fără deschiderea sternului, printr-o incizie mică de câțiva centimetri, sub circulație extracorporeală, video-asistat. Avantajele sunt lesne de înțeles, recuperare rapidă, estetica extraordinară, o scurtare a duratei de spitalizare și o reducere a tot ce înseamnă complicații. O incizie are cam 4-5 centimetri.
Centrul este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și furnizează pacienților acces la cele mai noi dispozitive implantabile din domeniu: valva Suturless, valva Resilia, valva biologică apărut în urmă cu doi ani în Europa de Est, o valvă biologică cu o durabilitate de aproximativ 20 de ani, o adevărată revoluție în domeniul chirurgiei cardiovasculare. Toate aceste intervenții (...)se fac printr-o tehnică no touch, dispozitivele nu sunt manipulate deloc cu mâna și se strâng nodurile cu acest nod din titanum (...), o tehnologie americană de ultimă oră care permite scurtarea cu aproximativ 30% a timpului. (...)
De asemenea, în patologia valvulară mitrală, Centrul nostru este un centru de excelență, avem câteva sute de plastii mitrale realizate pe cale minim invazivă, una dintre cele mai mari experiențe din Europa de Est. Astfel reușim, în cazul insuficienței mitrale, să respectăm și să reparăm valva mitrală evitând riscul implantării unei proteze mecanice”, explicat dr Victor Costache, la Academia de Sănătate, emisiune realizată de prof dr Irinel Popescu
Ce altă patologii pentru care înainte pacienții erau trimiși peste hotare se rezolvă acum la Brașov, aflați din VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...