Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cele mai bune soluții pentru a încetini îmbătrânirea sau măcar pentru a o face mai frumoasă și mai sănătoasă este chiar dieta noastră zilnică, mai exact stilul de viață pe care îl adoptăm, ce cele mai multe ori, conștient sau nu, după vârsta de 40-45 de ani.
Pe lângă un aport caloric, dar mai ales de nutrienți, minerale și vitamine, potrivit cu nevoile pe care le avem după această vârstă, un alt punct important al stilului de viață sănătos este cel al hidratării.
Ceaiul verde. Este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri pe care le puteți bea, mai ales când vine vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire.
”Ceaiul verde este plin de antioxidanți, care au beneficii de sănătate pe scară largă, de la prevenirea bolilor, reducerea inflamațiilor și chiar potențial prevenirea cancerului.
Acești antioxidanți acționează în organism pentru a preveni și a reduce daunele celulare cauzate de toxine și de radicalii liberi, care pot cauza încetinirea semnificativă a metabolismului. Îi absorbim în principal prin intermediul compușilor vegetali, fitonutrienților și aminoacizilor din alimentele pe care le consumăm și ceaiurile pe care le bem, cum ar fi ceaiul verde”, spune nutriționistul Trista Best,citată de Eat This.
Ceaiul Rooibos. Chiar dacă nu este la fel de popular ca ceaiul verde sau negru, are o serie de beneficii în ceea ce privește îmbătrânirea sănătoasă.
”Ceaiul Rooibos conține superoxid dismutază (SOD), o enzimă care se găsește în toate celulele vii. SOD are proprietăți anti-îmbătrânire și poate ajuta la încetinirea dezvoltării ridurilor. Ceaiul Rooibos conține, de asemenea, acid alfa-hidroxi, unul dintre principalele ingrediente folosite pentru tratamentele pielii (în principal pentru a ajuta la reducerea ridurilor) de către dermatologi”, spune nutriționistul Courtney D'Angelo pentru sursa menționată anterior.
Ceaiul Oolong este ușor la aromă și culoare, însă vine la pachet cu beneficii anti-îmbătrânire, în special pentru piele. Ceaiul este bogat în anti-oxidanți, de asemenea, ajută la ameliorarea eczemelor, precum și la reducerea ridurilor și a ștergerii petelor de vârstă. Totodată, acest ceai face pielea mai strălucitoare, având efecte benefice asupra sănătății oaselor și a dinților.
Ceaiul Matcha. Matcha este, din punct de vedere tehnic, un tip de ceai verde care este măcinat fin sub formă de pulbere. În timp ce majoritatea frunzelor de ceai verde sunt cultivate și recoltate la soare, matcha crește la umbră.
”Plin de antioxidanți care ajută la stabilizarea radicalilor liberi dăunători, matcha este foarte bun pentru sănătate. De asemenea, ajută să vă oferiți o piele vibrantă și ajută la diminuarea liniilor fine”, spune nutriționistul Bill Bradley, directorul Mediterranean Living.
Hibiscusul este un ceai revigorat, de vară, cu gust delicios fie că este consumat cald sau cu gheață. Pe lângă gustul plăcut, acesta vine și la pachet cu multiple beneficii asupra îmbătrânirii sănătoase.
”Nu numai că ceaiul de hibiscus este parfumat, dar poate ajuta și la inversarea efectelor îmbătrânirii. Este bogat în beta-caroten, vitamina C și antocianină, un antioxidant care ajută la combaterea inflamațiilor și la scăderea tensiunii arteriale”, spune Bradley.
Ceaiul negru. Acesta este potrivit pentru cei care doresc un plus de energie, dimineața sau după-amiază, un bun înlocuitor al cafelei, fiind bogat în cofeină, fapt care îl face eficient în controlul greutății. Ceaiul negru are, în mare parte, aceleași beneficii anti-îmbătrânire ca și ceaiul verde.
Este cunoscut faptul că una dintre cele mai bune alegeri pentru o băutură sănătoasă este ceaiul. Iar printre beneficiile asociate consumului de ceai se numără inclusiv scăderea glicemiei.
Însă acest lucru nu înseamnă că toate ceaiurile au un impact pozitiv asupra glicemiei. De altfel, nu există un răspuns unic la modul în care glicemia va fi influențată atunci când beți ceai, deoarece depinde și de tipul de ceai. Un ceai dulce, la care ați mai adăugat și voi zahăr, vă va crește glicemia, în timp ce alte tipuri de ceai, fără adaos de zahăr, pot contribui la scăderea acesteia.
Ce trebuie să faceți pentru a vă bucura de ceaiul preferat, fără a vă crește însă nivelul glicemiei
Nivelul de zahăr din sânge crește atunci când bei ceai dulce
Deși este o băutură delicioasă, ceaiul dulce este unul dintre cele mai puțin sănătoase moduri de a lua o porție de băutură aromată. Există un motiv pentru care ceaiul dulce are numele pe care îl are, și anume pentru că este deja încărcat cu zahăr.
Există o legătură directă între consumul regulat de băuturi dulci și probabilitatea de a fi diagnosticat cu diabet de tip 2, deoarece consumul de zahăr sau de băuturi mai bogate în zahăr duce direct la creșterea glicemiei. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Migrenele, cauzate de deshidratare. Apa cu lămâie, un remediu natural
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...