Cele mai bune 5 alimente pe care să le consumi înainte de culcare: te vor ajuta să ai un somn bun

De ce să bei zilnic lapte. Foto: Pixabay
Iată câteva alimente pe care le poți consuma liniștit înainte de culcare. Te vor ajuta să dormi mai bine.

Mâncarea poate ajuta la reglarea somnului și să vă asigurați că aveți un somn bun fără a fi nevoie să stați treaz toată noaptea. Dacă aveți probleme legate de somn și sunteți dinte cei care stau până la 2 sau la 3 noaptea fără să poată dormi, atunci poate că ar trebui să aveți grijă ce alimente consumați seara. 
Un model regulat de somn este important pentru sănătatea generală, deoarece ajută la menținerea nivelului nostru de energie și scade nivelul de stres. 

Așadar, iată cele mai bune 5 alimente pe care să le includeți în dietă înainte de culcare.

Migdale
Migdalele conțin o doză mare de melatonină care ajută la reglarea somnului și a ciclului de trezire. Migdalele sunt un superaliment extrem de sănătos și pot fi servite și ca o gustare sănătoasă.

Lapte cald
Laptele cald este foarte frecvent folosit ca remediu pentru a dormi bine noaptea. Poți sa bei un pahar de lapte cald și pe timpul iernii, il poti amesteca cu pudră de turmeric pentru rezultate digestive mai bune și cresterea imunității în organism. De asemenea, laptele cald combinat cu o linguriță ce miere de albine ajută la inducerea somnului. Laptele conține compuși care favorizează somnul și ajută la reglarea ciclului veghe-somn.

Ceai de mușețel
Un alt remediu pentru un model de somn mai bun pe timp de noapte este clasicul ceai de mușețel. Este un remediu tradițional pentru tratarea insomniei. Planta conține un compus flavonoid despre care se știe că are proprietăți de inducere a somnului.

Nuci
Nucile conțin câțiva compuși care ajută la promovarea unui somn mai bun pe timp de noapte. Include melatonină, serotonină și magneziu. Nucile pot fi consumate, de asemenea, ca o gustare sănătoasă înainte de culcare, sau dacă vi se face foame noaptea târziu.

Banane
Bananele sunt bogate în potasiu și magneziu, cunoscute pentru efectul de relaxare a mușchilor. Ele conțin, de asemenea, aminoacidul L-triptofan, care este transformat în 5-HTP în creier. 5-HTP este transformat în serotonină, care este un neurotransmițător relaxant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel