Cele 6 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai probleme cu inima. Îți agravează boala și îngustează vasele de sânge

cele 6 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi daca ai probleme cu inima - FOTO: Freepik@natusm@brgfx
Cele 6 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai probleme cu inima au fost dezvăluite un cardiolog.

Cele 6 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai probleme cu inima. Un medic cardiolog de top a dezvăluit cele șase alimente pe care nu le mănâncă niciodată pentru a-și păstra sănătatea.

În timp ce alegerile evidente, cum ar fi mâncarea de tip fast-food, alcoolul și carnea roșie, se regăsesc pe lista de interdicție a doctorului Deepak Bhatt, există mai mulți vinovați care v-ar putea surprinde.

Dr. Bhatt, cardiolog la Mount Sinai din New York, a declarat că ”cel mai bun sfat în ceea ce privește o dietă sănătoasă pentru inimă, este o dietă care este relativ săracă în calorii”.

Vezi și: Nocturia, urinarea din timpul nopții, cauze. Cum poți preveni trezitul din toiul nopții

Proteine în exces

Cei preocupați de sănătate se străduiesc adesea să aibă o dietă bogată în proteine, în special cei care se antrenează la sală. Dar Dr. Andrew Freeman, director de prevenire cardiovasculară și wellness la National Jewish Health din Denver, Colorado, și membru al Consiliului de conducere al secțiunii de prevenire a bolilor cardiovasculare din cadrul Colegiului American de Cardiologie, a subliniat că multe persoane sunt obsedate de consumul de proteine. 

”Nu este neobișnuit să vedem oameni care primesc de două ori mai multe proteine decât ar putea avea nevoie într-o zi, iar acest lucru taxează rinichii și poate cauza mai multe probleme pe parcurs”, a explicat dr. Andrew Freeman, potrivit Daily Mail.

Cantitatea de proteine recomandată este de 0,36 grame pe kilogram de greutate corporală, ceea ce înseamnă că o persoană care cântărește 165 de kilograme ar trebui să mănânce 60 de grame de proteine pe zi.

Dr. Bhatt a spus că ”pentru majoritatea oamenilor sănătoși cu rinichi normali, dacă au o valoare normală sau chiar mai mare decât cea normală a proteinelor, în general nu va cauza probleme renale. Acest lucru este într-adevăr mai specific pentru persoanele care au deja leziuni renale”.

Pentru a mări aportul de proteine, oamenii pot mânca carne bogată în grăsimi saturate, care la rândul lor pot crește lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL), sau colesterolul rău.

Pentru a mări aportul de proteine, oamenii pot mânca carne cu un conținut ridicat de grăsimi saturate, care, la rândul lor, pot crește nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), sau colesterolul rău.

Acesta se poate acumula pe pereții vaselor de sânge și poate cauza probleme precum boli de inimă și accidente vasculare cerebrale. Excesul de proteine poate însemna, de asemenea, că alte grupe de alimente sunt neglijate.

Vezi și: Cauza principală a cancerului. Streinu-Cercel: 85-90% dintre îmbolnăviri țin de asta. Neoplasmul pulmonar, cea mai mare problemă oncologică pe care o generează

Băuturi energizante

S-au spus multe despre efectul băuturilor energizante asupra sănătății mintale și a somnului, dar Dr. Bhatt a spus că efectul asupra inimii ar putea fi la fel de rău. 

Băuturile energizante trebuie vitate din cauza conținutului ridicat de zahăr și a ingredientelor pe care le conțin, care pot crește tensiunea arterială sau pot provoca aritmie - o afecțiune în care inima bate cu un ritm neregulat sau anormal.

”Trebuie să fiți atenți la băuturile energizante și la plante și suplimente și alte lucruri de acest gen, deoarece pot conține tot felul de substanțe care pot provoca aritmii sau tulburări de ritm cardiac sau alte probleme de sănătate. Cel mai bine este să vă limitați la lucruri care sunt cu adevărat sănătoase și alimente reale și nu alimente false. 

În afară de faptul că băuturile energizante au multe calorii, uneori au cantități destul de mari de cofeină sau alte substanțe care pot declanșa ritmuri cardiace anormale”, a spus dr. Bhatt. 

O bătaie neregulată a inimii, în cazul în care inima ta poate avea senzația că bate sau se agită, poate fi un indicator că inima ta nu funcționează așa cum ar trebui. Poate fi un semn de boală cardiacă, inclusiv boala coronariană sunt cardiomiopatie (probleme cu mușchiul inimii).

Nici măcar sucurile dietetice nu sunt cele mai sănătoase pentru inimă, deoarece provoacă de obicei pofte calorice.

”Sucurile dietetice au mai puține calorii, desigur, decât sucurile obișnuite, dar tind să fie foarte dulci și” există cel puțin unele cercetări care sugerează că acestea păcălesc creierul și îl fac să creadă: ”Am nevoie de calorii acum, pentru că primesc toată dulceața, dar nu primesc nicio calorie”.

Asta nu are sens. Acum am nevoie să introduc calorii în sistem”. Așa că există o linie de cercetare care spune că până și sucurile dietetice ar putea să nu fie atât de bune”, a mai spus dr. Bhatt. 

Vezi și: Tuberculoza, boala specifică tinerilor activi. Mahler: Tratăm cu superficialitate ”banalele răceli”

Carne roșie

”Cel mai rău lucru pentru sănătatea cardiovasculară este carnea roșie”. Nu există prea multe îndoieli, că carnea roșie crește riscul de boli de inimă și, de asemenea, de cancer”, a mai spus dr. Bhratt.

El a spus că se află pe locul doi, după tutun, în ceea ce privește creșterea riscului. Carnea procesată, cum ar fi cârnații, șunca și salamul, toate au cantități mari de calorii, grăsimi saturate și sare.

Mai mult de jumătate din caloriile din șuncă provin din grăsimi saturate, care sporesc colesterolul rău. Acest lucru vă poate expune la un risc mai mare de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

Conținutul mare de sare poate, de asemenea, să vă ridice tensiunea arterială și înseamnă că inima dumneavoastră trebuie să lucreze mai mult. Nitrații sunt adăugați în carne ca și conservanți, dar aceștia nu sunt descompuși corespunzător de acidul gastric.

Un studiu din 2020 a sugerat că a mânca doar patru felii de șuncă este suficient pentru a crește riscul de boli de inimă.

”O parte din aceasta are legătură cu lucruri foarte sofisticate, cum ar fi microbiomul nostru - acel univers care trăiește în sistemul nostru digestiv de miliarde de organisme și bacterii diferite. Ele trăiesc acolo, ar trebui să trăiască acolo, au evoluat împreună cu noi în multe cazuri, dar lucrurile pe care le facem și care strică acest echilibru, ne strică sănătatea cardiovasculară. 

Carnea roșie pare să fie deosebit de rea în ceea ce privește reacțiile pe care le declanșează în intestin sau în sistemul digestiv. În special carnea procesată, care creează mai departe reacții chimice care creează substanțe care sunt rele pentru sănătatea cardiovasculară, mai ales atunci când interacționează cu alte organisme, cu bacteriile care trăiesc în tractul nostru digestiv”, a mai subliniat medicul. 

Cu toate acestea, carnea roșie este plină de fier, zinc și alți nutrienți. O mulțime de studii din trecut au arătat că renunțarea completă la carnea roșie poate fi dăunătoare, deoarece poate provoca deficiențe nutritive.

Vezi și: Ce s-a descoperit în apa din România, la stațiile de epurare. Streinu-Cercel: Surprizele sunt mari, trebuie făcut ceva! Germeni cu mutații. Toate spitalele au același lux de evacuare

Alcoolul

Dr. Bhatt a spus că alcoolul este cel mai bine evitat în căutarea unei inimi sănătoase.

”Este un mit că este bun pentru sănătatea inimii. Alcoolul este, în esență, calorii goale, lipsite de orice valoare nutritivă. Oamenii nu ar trebui să se amăgească pe ei înșiși crezând că fac ceva bun pentru sănătatea lor.

Dovezile arată că consumul de alcool, chiar și până la un pahar pe zi, crește riscul de apariție a unei probleme de ritm cardiac, sau aritmie, cunoscută sub numele de fibrilație atrială.

Dovezile științifice arată riscurile cardiovasculare ale consumului de alcool, nu beneficiile. În mod cert, dacă cineva bea multe pahare de vin sau shot-uri de whisky, sau cutii de bere, acest lucru poate crește riscul unor lucruri precum hipertensiunea arterială și, în cantități mari, lucruri precum insuficiența cardiacă.

Alcoolul crește nivelul de sânge al hormonului renină, determinând constricția vaselor de sânge, ceea ce crește tensiunea arterială”, a mai spus medicul.

Vezi și: Intoleranța la histamină: cauze, simptome. Semnul dat de durerea de cap. Alimentele la care să fii atent și la care trebuie să renunți

Mâncarea tip fast food

Dr. Bhatt a declarat că mâncarea de tip junk food este rea pentru inimă, în măsura în care poate împiedica medicamentele pacientului să funcționeze.

”Majoritatea alimentelor de tip fast-food sunt făcute pentru a fi gustoase, ceea ce înseamnă multă sare, mult zahăr. Acest exces de sare poate contribui la hipertensiune arterială.

Uneori, chiar și atunci când medicul prescrie medicamente și acestea nu par să funcționeze, nu este din cauză că medicamentele nu funcționează, ci pentru că există atât de multă sare în organismul unei persoane, încât medicamentele nu sunt capabile să facă ceea ce ar face în mod normal.

Alimentele prăjite sunt, de asemenea, nesănătoase și tind să fie și ele bogate în calorii”, a mai spus dr. Bhratt.

Vezi și: Copiii, pendulare între părinți, după divorț. Leca, avertisment: Nu îți transforma, ca părinte, copilul într-un confident. Niciodată

Desert

Zahărul adăugat este un alt lucru de care trebuie să vă feriți. 

”În special zaharurile simple, zahărul alb și lucruri de genul acesta, care este foarte răspândit în lucruri cum ar fi prăjiturile și fursecurile, dar chiar și în multe pâini, există doar o mulțime de zahăr, sare și făină albă.

Aceste tipuri de carbohidrați simpli, cum ar fi cei din făina albă, sunt, în general, genul de alimente care cresc riscul de diabet și obezitate, care sunt factori de risc pentru bolile de inimă”, a conchis medicul. 

Consumul excesiv de zahăr poate provoca o creștere a depozitării grăsimilor în organism, în special în interiorul ficatului și în jurul organelor interne. În timp, organismul poate începe să reziste la acțiunea insulinei, iar pancreasul trebuie să producă mai multă insulină pentru a menține nivelul glicemiei în limite normale.

Creșterea prelungită a glicemiei poate duce la apariția diabetului de tip 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel