CEAIUL VERDE: 4 beneficii magice pe care le are pentru piele, inclusiv privind riscul de CANCER

Ceaiul verde     Foto: Pixabay
Ceaiul verde are mai multe beneficii pentru sănătate. Iată patru dintre beneficiile sale pentru piele.

Ceaiul verde a fost dintotdeauna cunoscut pentru proprietățile lui benefice, deoarece oamenii l-au folosit în scopuri medicinale de secole. Pentru cei neinițiați, acest tip de ceai este preparat din frunzele plantei Camellia sinensis.

Beneficiile pentru sănătate sunt vaste, de la îmbunătățirea dezvoltării cerebrale până la a ajuta la pierderea în greutate. De asemenea, ceaiul verde te poate ajuta dacă ești îngrijorat de sănătatea pielii tale.

Iată la ce beneficii te poți aștepta pentru piele, dacă ai început să consumi ceai verde.

Protejează împotriva riscului de cancer de piele

Acest ceai are polifenoli, pe lângă catechine, care au proprietăți antioxidante. Aceștia pot combate radicalii liberi din corp, care de obicei tind să afecteze negativ sănătatea și să cauzeze cancer, în cazul în care nivelul acestora crește rapid.

Are proprietăți anti-îmbătrânire

Un aspect tineresc este ceea ce își dorește multă lume. Deși nu poți întoarce timpul înapoi, poți îmbunătăți sănătatea pielii prin consumul de ceai verde, care stimulează regenerarea celulară. Antioxidantul EGCG asigură protejarea celulelor pielii. Această băutură oferă vitamina B-2, care vă îmbunătățește nivelul de colagen și menține pielea întinsă și netedă, ceea ce oferă o strălucire tinerească.

Are proprietăți antiinflamatorii

Pe lângă faptul că e consumat, ceaiul verde mai e folosit pentru a calma tăieturile și inflamațiile de pe piele. Proprietățile sale antiinflamatorii te ajută să alungi roșeața sau iritația de pe față. Utilizarea acestui ceai este utilă atunci când vine vorba de a ajuta la tratarea problemelor dermatologice precum psoriazisul sau rozaceea.

Un remediu excelent pentru acnee

Indiferent dacă aveți pielea grasă sau pur și simplu acnee cauzată de dezechilibrul hormonal, proprietățile antimicrobiene ale acestui ceai vă pot fi de mare ajutor. Prin urmare, îl puteți folosi pentru a preveni răspândirea acneei, precum și pentru a trata inflamația și pentru a limita creșterea bacteriilor pentru o piele mai sănătoasă.

Pe lângă faptul că ajută la pierderea în greutate și sporește starea de bine, ceaiul verde conține vitamina E, care tinde să hidrateze fața și să hrănească pielea. Așa că nu ezitați să utilizați sau să consumați în mod obișnuit ceai verde pentru beneficiile sale terapeutice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel